Rijetke su danas kacige koje nisu projektirane bez da se o tome mislilo.
Ali rijetke su naocale koje su smisljene da bi mogle uc u kacigu.
Najkrace moguce - naocale sa donekle ravnim dijelom koji ide uz glavu i ne ide iza uha nego samo iznad njega (skoro ravne), sto tanje, cvrsce (titan).... To je nabolja opcija.Pa ipak, probao prosle godine par Shoei modela. Imam titanske tanke naocale koje su pod kacigom provele debelo preko 100.000km i ko nove su. Ali u te Shoei kacige su iako usle lagano, krivo stajale i odustao sam od tih kaciga. Ne svi Shoei modeli - samo oni koje sam htio
.
NEgativna iskustva imam sa Nitro kacigom - (neka full face iz 2005 godine). Tu su i te naocale jako tesko isle, a isle su samo zato sto su titanske i jako cvrste, a lagane i tanke. Neke druge nema sanse stavit.
Kasnije sam imao Nolan N84, N85, hjc rpha10+, xlite x802r - sve redom ODLICNE sto se tice nosenja naocala
EDIT:
sad kad pogledam, moram spomenik dic tim naocalama. Preko 10 godina stare, i dalje ne izgledaju staromodno (stvar ukusa, al nebitno), a ko nove. Al su i kostale, a glavni razlog zasto su ko nove je titan od kojeg su napravljene - to je izgleda nemoguce strgat