Evo, danas sam imao jako malo vremena za rad oko skutera jer u kuhinji mijenjamo sve plocice pa sam se naradio ko Hektor...
No, uglavnom, adapter za frgu je tu!
Evo kakva je bila situacija...
Na slici vidimo da je crijevo koje ide iz airboxa na karb presiroko i kada bi se stavila selna nebi bilo dobro jer bi se crijevo pigalo i ulazio bi zrak mimo filtera a i crijevo bi stalno padalo sa karba...
Pa sam ja napravio adapter sa unutarnjim navojem koji se prisarafi na karb a na adapter se navuce crijevo od airboxa (crijevo ide na knap) i osigura se sa selnom.
Adapter je napravljen od prokroma tako da je osiguran od korozije i olaksan je kako nebi bila preopterecena spojna guma izmedju prirubnice i karburatora!
Dakle, ta prva varijanta adaptera mi je bila malo preduga, jer kada stavim airbox ne sjeda mi dobro pa sam onda skratio adapter i sada je idealan!
Evo kako to izgleda kada se spoji na masinu...
Na sljedecoj slici mozete vidjeti i pipak za koji sam busio provrt kako bih ga stavio i na njega prikopcao crijevcicu za vakuum...
Evo kako to izgleda kada su spojene cijevcice od benzina (prljava zuta) i vakuuma (crna)...
Na sljedecoj slici mozete vidjeti dijelove iz prethodnog posta (koje sam farbao) montirane na osovinu od kotaca. Na njima su pricvrscena kociona klijesta koja su dosta prljava (nemojte mi zamjeriti imam prljave ruke od 8:00h)
Inace, jos sam lijepo pospajao el. instalacije, osigurao ih sa plasticnim vezicama i sutra trebam naliti antifriz, ulje u prijenos, benzin, montirati auspuh i airbox variomat i kvacilo i zapaliti skuter!
Nadam se da cu sve to stici napraviti...
Da, jos sam produzio navoj na onoj lulici na vrhu frge gdje ide gas sajla... M6 je navoj a trebao sam ga produziti jer mi tuljak od frge nije padao skroz do kraja, tj. sajla je bila malo prekratka za taj fergazer (karburator) i s time sam dobio na duzini sajle... naravno, popustena je skroz na rucici... Druga mogucnost je bilo rezanje izolacije ali to nisam htio raditi... Sada je sve tip-top!
Sorry na kvaliteti slika koje slikam sa mobitelom jer mi se neda prljati fotic...