Nema to veze, ako njega kategorija veže za 125 i xy kW, onda bi trebal moć.
Al velim, to je sve k, dok se ne dobije službeni odgovor.
A kolko sam upoznat s našim službama, od 5 odgovora. svih 5 budu različiti
Ne,ne,Štef je u pravu.
Ovo je država koja ima svoje zakone i nebitno je gdje si položio . Provjereno.
Istina, al isto tako je poništavanje prava stečenog u zemlji EU, a se »vozačka dozvola« je javna isprava koju je izdalo nadležno državno tijelo i kojom se dokazuje pravo upravljanja određenim kategorijama vozila. Jel mi možeš reć gdje si provjeravao?
Slično je i pitanje stranog mladog vozača koji npr. dođe s jačim autom u Lijepu Našu, da li njemu pišu kaznu?
Odg kaže: S obzirom na upite u vezi upravljanja osobnim vozilom, snage preko 80 kW, od strane vozača starosti do 24 godine u Republici Hrvatskoj, priopćujemo:
Odredba članka 221. Zakona Republike Hrvatske o prometu na cestama odnosi se isključivo na vozače kojima je vozačka dozvola za upravljanje vozilima izdana od strane nadležnih tijela Republike Hrvatske, dakle na hrvatske državljane, a ne na mlade vozače koji su strani državljani.
Malo nejasno, jer ja sam još uvijek hrvatski državljanin, a nemam vozačku izdanu od nadležnih tijela RH.
Pa ti sad misli... poslao sam i upit MUP-u, al naravno kao što je već netko napisao, uvijek dobiješ nešto različito jer postoji bezbroj direktiva i zakona koji su kontradiktorni