Grale hvala puno kaj si doso i zafrkavao se.
Danas cu kupiti crijevo i zamijeniti, ako stignem, skinem i kompresor da pogledam. Casicu injektora sam skidao neki dan i ocistio.
Moja pumpa ne valja, a problem je u motoricu ipak, a ne klipu i mesinganom cilindru ko sto smo mislili. Kak sam i rekel, na poslu su mi mjerili na preciznim aparatima promjer klipa i cilindra, takodjer smo pregledali ostecenja, i nema razloga da sami mehanizam pumpe ne radi.
Skinuo sam motoric i vidim da se rotor ne okrece, odnosno, okrece, ali jako tesko. Kad lupim po motoricu, rotor se oslobodi i pocne vrtiti. Odtuda i ona promjena zvuka pumpe o kojoj cijelo vrijeme pricam
Otvorio sam motoric i skinuo lezajeve i ocistio. O ok stanju su, ali cini mi se da je klizni lezaj sa zadnje strane bio ko zapecen iznutra. Ocistio sam.
Sklopio motoric i ustekao na adapter 12V. Sad fino radi i ne blokira se. Probal sam lupat po njemu za vrijeme rada, ne blokira se.
Probat cu ga danas u pumpu stavit, pa vidjet reakcije skutera na to.
Reko bih da mozda ipak problem lezi samo u pumpi, samo neznam zasto onda jucer nije htio raditi normalno na tvoju pumpu. Mozda vec poluprazan akumulator od verglanja ima neku ulogu u tom.
Sad mi je jasno ono kaj sam napisal da se ugasil neki dan nakon 20 km nakon kaj sam naletio na saht na cesti.
A kolko me sjecanje sluzi, kad sam prvi put skidal plastike da dodjem do pumpe, nije bila na svojem nosacu, pa su ocito vibracije razmrdale motoric.
Trazim drugi motoric ako nekom stoji doma?