Ma nasao sam brdo tema ali nigdje nisam nasao da neki kudi nexusa 300, sva polemika je bila oko potrosnje i registracije, mene interesuje bas model 300, ali ako se bas toliko kvari radi dizni onda bih trazio neki drugi motor, nebih karb. Registracija za 300 je 110 eura tako da mi iz tog razloga neigra reg. ulogu a ni neka razlika u brzini i potrosnji.
Evo ja ću ti reći svoja iskustva,zanemari modele već obrati pažnju na agregate koji su u Piaggio grupaciji isti.
Imao sam Beverly 250 i 300,Aprilia Sport City 250 ,Nexus 300 i zadnji je bio Scarabeo 300.
Mašina 300 nije pravi 300 jer ima 278 ccm ali je mrvicu jača od 250 i mrvicu bolje ide i manje trtoši a i to je relativno i ovisi o vozaču i kako je motor održavan.
Da skratim,na svim navedenim skuterima nije bilo kvarova,svi su kupljeni novi i svi su prešli minimalno 10000 km prije prodaje,neki čak i 20000 i nikada ništa,čak ni žarulja,na benzin se nije pazilo,točilo se gdje se stiglo a pošto sam iz ZG pretežno je bila INA,manje OMV a Tifon skoro nikako jer mi se ne nalazi baš na relacijama kojima se krećem.
Povremeno sam iz preventivnih razloga stavio Liqui Moly Injection Cleaner,neka se nađe jer naštetiti ne može.
Nakon svog iskustva mogu reći da su proizvodi Piaggio grupacije više nego dobri i pouzdani a isto tako i sam znaš da će biti ljudi sa totalno suprotnim iskustvima.
Što se tiče dileme između 250 i 300.........pošto ti rega ne znači ništa onda 300,noviji je mrvicu dorađeniji a i sve novije je kasnije lakše prodati.
Sretna kupovina.