Evo sad opet problemi;bobinu sam smontirao kako je Cvele savjetovao,i šljaka ali na tuđi motor,naime kako sam ja to smontirao na svoj i nije bilo iskre mislio sam da nije možda bobina u defektu,posudio sam od prijatelja Sanli Devila,istog ko moj,i šljaka bez problema.
Na svoj sam stavio i novi Naraku CDI,jer je ispalo da je moj u kvaru,i opet nema iskre!
Napravio sam neke modifikacije na bušilici da mogu vrtiti magnet i izmjeriti struju, rezultati sljedeci;mjereći struju na akumulatoru(punjenje) između 15 i 16 volti,mjerenje struje na žici koja ide od magneta prema CDI-u 230volti izmjenična,na izlasku izCDI-a imam oko 80volti na žici koja ide na bobinu,i sada je problem,kada spojim bobinu ne očitavam više napon na ulazu u bobinu,a nema ni iskre na izlazu,kada iskopčam bobinu,opet mjerim napon od 80tak volti.
Probao sam i još dvije bobine i jedan CDI,provjereno ispravni i ne znam u čemu je problem.Također me interesira koliko mora biti napon na izlazu iz CDI-a,jel ima to neke veze jeli prejak ili preslab!?
Navodim još i to da sve ove komade koje sam probao na svoj skuter,normalno rade na ovaj od prijatelja!?
Ako ima ko kakav savjet i ideju,bio bih mu vječno zahvalan,jer meni je već i mozak prokuhao od razmišljanja!!!