Pokusat cu skratiti pricu
Nikad nisam posjedovao iPhone, prestao sam pljuvati po njemu, nemam prava na to.
Novi iPhone, nije nista revolucionarno, njihov "big screen" sam imao prije dvije godine na GSI, procesor je druga prica, izgleda da je dual core i da je jako mocan, Apple ga je izgleda sam napravio. Izgledom mi se uopste ne svidja. iOS 6 ne donosi nista posebno, a o fijasku sa map aplikacijom necu pricat. Panorama je vec odavno tu, cak i godinama na Androidu, panorama me podsjeca na "face time", pricali da je revolucija i nesto prejebeno, a ja imao video talk na svojoj 6630 Nokiji
. Jedino sto je plus za iOS je ta njihova fluidnost i uskladjenost OS-a. Android tu tek prilazi sa Jelly Bean i projektom "Butter", sta jeste jeste.
Za sad, po MENI i MOJIM potrebama, ne postoji savrsen mob. Imam Galaxy Note i zbog usranog Exynos chipa jos nemam potpun Jelly Bean na njemu. Govorim o AOSP odnosno CM10. Moj sledeci mob ce najvjerovatnije biti neki Nexus uredjaj jer je raj za modifikovanjem, kad pogledam sta su uradili sa Galaxy Nexusom na XDA i Rootzwiki, posramim se za svoj Note koji ima gotov pa duplo jaci hardver, al dzaba mi... Jedini razlog zasto nisam u startu uzeo Nexus jer se nisam mogao pomiriti sa 5 mpx. Ne koristim kameru cesto, al kad mi zatreba, na faxu najcesce, zelim cistu i sliku vece rezolucije (zbog zooma).
Procurio je I9260, izgleda nasljednik I9250, ako bude potpuno isti mob samo sa 8 mpx, to ce biti to
A i Nokia Lumia 920 mi se cini jako sexy
Sve u svemu, iOS/Android/Windows mobile 8...nek svako bira sta zeli.
I jos nesto, nakon mog iskustva sa Galaxy Note-om, niko mi ne moze reci da veci display nije prednost. Novi iPhone 4 inch, moj Note 5.3 incha, novi Note 5.5 incha...