Kupljena standardna prošle godine sa nekih 2.000km na satu, ne sjećam se točno broja.
Starom je trebao skuter za kuća-poso, poso-kuća i uzeo si je Lunu. Ja ju provozam vikendom kada dođem kući i dogovorim cugu s ekipom, tada mi puno bolje dođe nego auto kojeg mi je zbilja više preko glave.
Na kraju se pokazalo pogrešno što smo uzeli Lunu, iz razloga što je standardna preslaba za brijeg na kojem je kuća, a i vrlo je slabašan motor za vožnju po gradu. Stoga smo krenuli u neke prerade.
1. Skuter smo kupili standardan - Imao je poskidane blokade i dobar cdi. Kao takav je razvijao krajnju brzinu od cca. 75kmh ali uz jako jadan zalet. Uz brdo je uz dugi zalet izašao s jedva 15kmh.
2. Kupili i postavili Leo vince TT, komplet s rolicama 3,5g i žutim federima kvačila. To je rezultiralo drugačijom pričom: krajnja preko 80kmh do cca. 82kmh, odličan zalet i penjanje uz ono isto brdo s 50kmh. No sami start je ostao očajan.
3. Pokušaj probavanja drugih kompletnih prijenosa, isprobane varijante od Speedfighta do tko zna više čega. Na kraju vraćeno sve originalno s Lune ali i uz stavljanje najtvrđih federa kvačila u pokušaju podizanja turaže starta nije bilo dovoljno. Bušene lamele u kvačilu kako bi se olakšale i uz najtvrđe federe i novu kontrast oprugu postignut odličan rpm kod starta. Pogođeno upravo što se tražilo - jak start.
4. Pokušaj namještavanja fergazera, zraka i igle, itd... spalio nekoliko svječica i na kraju motor. diza 58 raspršivač 38. (na cca. 6000km)
5. Bušen cilindar na prvu specijalu, stavljen malo širi klip, diza 68 i raspršivač 40. Krajnja je oko 85kmh, uz brdo 55kmh, start i ubrzanje odlično u usporedbi s bilo čim prije ali i dalje jako nelinearno.
6. Naručen BGM supertune vario kit prošli tjedan, trebao bi doći slijedeći tjedan. - tada slijedi nastavak priče.
Pitanje:Remen je još uvijek originalan 788/17/28 - sad ima oko 7000km.
Imam novi remen kevlar Dayco 792/16,6 - Kada ću mijenjati variomat, bi li ovo bilo od kakve koristi, ili da kupim originalan remen?