Imam problem s paljenjem. Majstor mi je rekao da trebam promijeniti regler a sada cu vam pokusati obajsniti zasto ja mislim da nije do reglera i nadam se da ce mi iskusniji motoristi dati neki savjet i svoje misljenje buduci da sam novi u svijetu motora. (akumulator sam nov stavio)
Kada vozim motor duze odnosno vise puta ga palim i gasim u toku dana, odjednom se desi da nece da upali. Sada cu vam opisati detaljno kada mi se to desava:
-Srijeda (dan 1) : Upalio sam motor vozio ga 5 minuta zatim ga ugasio na 45 minuta, zatim sam ga vozio 5 minuta i ugasio na 90 minuta , upalio sam motor i vozio ga 7-8 minuta zatim sam ga ugasio na 90 minuta, zatim sam ga upalio i vozio ga 5 minuta, ugasio na 60 minuta, upalio sam motor i vozio 7-8 minuta zatim ugasio na 45 minuta, zatim sam ga upalio i vozio 5 minuta i ugasio na 2 minute, kada sam ga krenuo upaliti nije mogao upaliti. Zaverglao je dosta puta i u jednom trenutku sam cuo neki zvuk u alnaseru isto kao da nesto promasuje da ne moze da uhvati da upali, onda u jednom trenutku neki zvuk isto zvono huči nekako. Parkirao sam ga i sutra ujutro sam ga krenuo upaliti i ponovo je verglao ali bezuspjesno, zatim je na kablove upalio.
-Cetvrtak (dan 2) : Par puta kada sam ga palio verglao je i upalio je nakon sto bih mu dao malo gasa.
-Petak (dan 3 ) : Ista stvar kao i cetvrtak.
-Subota (dan 4): Upalio sam motor i vozio ga 5 minuta, ugasio ga na 45 minuta, upalio sam ga i vozio 10 minuta, zatim sam ga ugasio na 7-8 minuta, upalio sam ga i vozio 10 minuta. Dolazim pred zgradu i okrecem se polukruzno i sada idem ka parkingu i dajem mu gasa ide normalno 5 metara i onda odjednom izgubi na snazi, dajem mu gasa on kao da ga prihvati, pa ga ne prihvati dok nisam stao, kada sam stao isto tako nekih 20 sekundi i ugasi se. Zatim pokusavam da ga upalim i vergla pravo dugo ali nista, parkiram ga na 60 minuta, vratim se da ga upalim ponovo vergla ali ne moze da upali. Preguram ga do pumpe misleci da je nestalo goriva, uspem i opet nista. Preko kablova ga upalim vozim 2 minute i parkiram na 4h. Nakon toga upali iz prve.
U nastavku...popenjem ga na nogare i dajem pun gas, farovi se ne mijenjaju nikako znaci nema oscilacija odnosno ima struje dovoljno ako je suditi po tome? I svaki put kada nije htio upaliti upalim farove i tabla se upali sve normalno ali nece motor da upali.
Nedjelja (danas): pali iz prve bez problema.
Da li ima logike u ovome mom razmisljanju: ako regler ne puni, da li bi motor ikako mogao upaliti nakon stajanja od par sati odnosno kada bih mu dao onaj prvi gas sve bi ono struje povukao i barem bi se na farovima vidjelo ako se vec nebi ugasio.