TGB - tajvanac koji je samo za minimalac bolji od pravih "kineskih Kineza". Nije uopće za komercijalnu upotrebu - ovi ZG gradski dostavljači pizza su ih rasturali tako da je na 4000km obvezno pucala radilica ... dakle samo za lagani prijevoz od točke A do B
Vozim TGB Mystique 50ccm oko 4 godine. Težak sam oko 130 kg a visok 190 cm. Sa mnom na sicu bez blokada ide max 60 po ravnom, uz brijeg ni slučajno - odmah mu fali snage, ali ga potpuno razumijem ... Uzeo sam ga novog - za moju visinu to je dosta velik i udoban skuter.
Nemam nekih većih primjedbi na kvalitetu stroja i još nisam imao većih kvarova (prešao oko 5000km). Ali da je mašina osjetljiva - to je ... a ovlašteni uvoznik i serviser u ZG firma "Genero" je isto toliko neosjetljiv - ima prokleto skup servis i vrlo skupe dijelove. Ako, ne daj bože, poželiš kupiti nešto dodatno kao npr vjetrobran - kaže ti uvoznik "pa neću ja zbog vas kupovati cijeli kontejner vjetrobrana ...."
Generalno gledano TGB uopće nije jeftin skuter. Za par tisuća kn više imate solidnog novog talijana pa je to i moja preporuka....