Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: MOLIM POMOĆ  (Posjeta: 2562 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zarko

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
MOLIM POMOĆ
« : 24 Listopad, 2006, 23:03:04 »
Ekipa, novi sam sto se tice skutera, dobio sam na poklon kymco spacer 50, pa me zanima gdje mogu naci service manuals, ikako mogu poraditi nesto na svom skuteru sam. molim vas par savijeta !!!!

Offline Genesis051

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Hyosung Aquila 125 (prije: G. Runner 50 P.Jet)
Odg: MOLIM POMOĆ
« Odgovori #1 : 24 Listopad, 2006, 23:09:31 »
Dobrodošao... (ja ti se ne kužim, ali) :) ima ih ovdje koji su ti voljni pomoći, samo da nalete na ovu tvoju temu...
Live to ride, ride to live

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #2 : 24 Listopad, 2006, 23:10:26 »
odma kit!  :laughing7:
salim se...
pa prvo razrada naravno, nekih 300-500km. onda skidaj blokade. nakon toga vec mozes odlucit sto od njega zelis, koliko ulozit itd..
za pocetak auspuh, uz to i stelanje karba i prijenosa.
mozes variomat i kit ako hoces.

Offline zarko

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #3 : 24 Listopad, 2006, 23:25:48 »
Ekipa, hvala, ali bit cu malo detaljniji, skuter je presao 10000, nije novi,a neznam dali je osoba koja ga je vozila odrađivala servise i tako... cini se da je sa skuterom sve ok, ponasa se dobro, ali me zanima kako bi ja sam mogao napraviti neke stvari, jer nezelim otici u servis pa da mi naplate jos neke dodatne stvari koje nisu potrebne,,npr.zanima me kako ja mogu sam provjeriti osnovne stvari na samom motoru (kako da znam da je remen ok ?; kako provjeriti kočnice;kako održavat skuter i tako...),dali je sve ok i tako... a kit i sve ostalo sljedi kad malo skupim koju kunu :) koju 1000 !!! hvala unaprijed p.s pa mi zato treba service manuals.... možda pitam gluposti,inace sam picajzla pa bih sve volio držati u najboljem redu !!! nadam se da razumijete
« Zadnja izmjena: 24 Listopad, 2006, 23:28:45 zarko »

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #4 : 24 Listopad, 2006, 23:32:29 »
pogledaj karb, rastavi, ocisti, promjeni diznu po potrebi, variomat raskopaj, pogledaj da nema kakva blokada, rolice, remen u kakvom su stanju, svjecicu, airbox.
 ugl. sve je to isto, ne treba ti manual.

Offline zarko

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #5 : 24 Listopad, 2006, 23:43:10 »
i jos jedno pitanje, kako mogu znati dali je skinuta blokada, bio sam na tehničkom, skuter ide 75 km/h, prosao sam preko veze, ali mi je to cudno, dali to zanaci da mu je blokada skinuta ?

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #6 : 24 Listopad, 2006, 23:45:15 »
da, skinuta je.
al mozes to natjerat jos. ako nije servisiran vrijeme mu je za servis.

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #7 : 25 Listopad, 2006, 07:57:45 »
Bok, evo sada sam vidio ovaj post... daj nam uslikaj dijelove kada budes skidao, variomat, airbox (sa straznje strane), kada skines dekl onda poslikaj prijenos da vidimo kako izgleda (poklopac prijenosa na strani gdje je kurbla)...

Inace, mijenja ti se remen, rolice u variomatu, centralna opruga na kvacilu, male opruge kvacila, svjecica... (to je sve potrosna roba i mora se mijenjati kako bi skuter isao normalno)

Bitno ti je sipati sinteticko ulje, ja na puni tank (10l) dodam jos u rezervoar cep ulja kako bi mu produzio radni vijek i u slucaju da pupma zariba ima ulja u bengi... Jednom sam iz probe stavio mineralno ulje i cijeli tjedan sam se mucio sa paljenjem dok nije progutao to sve...

Inace pregledaj starije postove, ima i slika pa ces okvirno vidjeti na sto trebas obratiti pozornost.
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline zarko

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #8 : 25 Listopad, 2006, 23:10:46 »
ekipa hvala puno, nadam se da cu i u buduce dobiti tako dobre odgovore !!!! hvala!!!