za paljenje ne znam, ali stare polutke imaju posve drugaciji kut otvaranja i imaju velik pad okretaja i tesko ih je stelati da u nekoj fazi ne prevrtava
stare imaju oblik banane kod otvaranja, nove su skoro pa linearne
mislim da me opet nekuzis.
ajd si zamisli da imaju tri serije agregata od piaggia 2 serije su hiper ili koji šit a prva je ta o kojoj ti pricas. ima vece kanale na cilindru, ima sc08 spuh i nema linearne polutke. i ima 16x13 rolice i 12 karb.
ja o njem opce ne pricam jer me nezanima kao takav nego pricam o zadnjoj seriji pia mašina koje su majd in čajna i o predzadnjoj seriji koji su malo manja majd in čajna.
recimo na prvoj seriji hiper radilice duraj pun k**ra*. evo na ovoj zadnjoj od 2005 na dalje 20000je maximum kaj sam vidio i vec sam ih jedno 10 komada izmjenjo na 15-20 iljada.
prva serija hipera ide bolje nego ova sadasnja.
zanima me zasto.
oba imaju 17.5 karb, oba su kao ista, iste rolice, remen i spuh nikakvo vece zagusenje..
znam da ima manje kanale na cilindru al dal ima razlike u toj bobini ako neko zna i dal ima razlike u polutkama ako niko nece znat daj to lokaj da se ne spama bezveze dalje pa ako vidim da ima razlike u polutkama napisem tu i kad dobijem neku crvenu bobinu pristekam pa vidim dal ce drugacije radit skuter ili sl.