Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: STIHL 028 AV (zamjenski djelovi) servis ?  (Posjeta: 14087 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dugi

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: STIHL 028 AV (zamjenski djelovi) servis ?
« Odgovori #20 : 24 Ožujak, 2011, 23:28:47 »
Ja sam mislio pojedinačno jel nisam znao za garnituru al znaći tu je negdje 65 kuna 10kn +/-

Offline danc00

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Krapinske T.
  • Moj Skuter: ZX-6R
  • Moja Kaciga: Airoh Pit-OneX
  • MojSetup: XD
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #21 : 27 Ožujak, 2011, 17:50:44 »
Karb je odličan, membrane su odlične, zapalila je motorka!

Zamjenil sam redosljed karika(makar ih je neko zamjenil jer su ko nove), malo ih sa vodobrusnim+ulje zašmirglal, spoliral klip i cilindar da zagladim riseve! Struju sam nanovo spojil sa novim žicama, sve očistil i radi ko beba!

Sad mi treba još dihtung auspuha, semeringi radilice i onaj amortizer sa gumom kod ručke gore, jel znate kolko to odprilike košta, ti djelovi?

I MOLIM vas da mi malo pomognete oko ovoga:

Na ovom okomitom šrafu(največem sa oprogom) se štela ler, ali svječica mi je crna i mokra i malo piša na spuhu, znači prebogata je smjesa i fila mi preveč goriva!

Kak da to podesim, i za kaj su ova dva mala šrafiča na karbu, jer nemam MANUAL od motorke pa ne znam koji je za kaj a nebi štel na pamet prčkat....

P.S- bolcnu mi je nabavil lik iz Zapruđa u unicomeru! Rabljena je ali za silu bude super, nema lufta to je najbitnije!
« Zadnja izmjena: 27 Ožujak, 2011, 17:52:24 danc00 »
2006.-2012.Yamaha Aerox 46, by danc00
2012.-2013 Gilera Runner VXR
2013- Kawasaki 636

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #22 : 28 Ožujak, 2011, 12:54:03 »
Na karbu su dva šarafića, jedan ima oznaku L a drugi H

to ti označava LOW/HIGH rpm

zatezanjem oduzimaš gorivo, otpuštanjem dodaješ, ovaj L šaraf ti je za do 3/4 gasa, a H ti je za ful koliko se ja razmem, tako sam štelovao na svojoj

e da, i onda kad se obadva zavrnu motorka ne pali jer nema benzina, uglavnom kreneš odvrtat za dva kruga svaki i pokušavaš kresnut mašinu, ako upali onda na dodavanje gasa ćeš vidjet u kojem režimu se guši ili trokira, ako se davi na nižim otvorima gasa onda odvrneš L za pol kruga i analogno H za pojedini slučaj.
Nemoj ić na malu potrošnju nego našteluj da ima bogatiju smjesu jer tu su velii okretaji i malo bogatija smjesa će joj pomoć pri hlađenju a sam znaš šta to zračnjaku znači.
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline danc00

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #23 : 28 Ožujak, 2011, 14:21:39 »
E hvala ti, jučer sam našel MANUAL od motorke pa sam malo čital. Ubiti to je to kak si rekel.

Budem narihtal bogatiju smjesu, jer je mom starom zato zaribala 2x jer je ili delal premalu mješavinu ili mu je bila siromašna smjesa, biseri su bacili svječicu pa nisam mogel videti u kakvom je stanju (al mislim da su fulali smjesu)

A sad mi zaljeva, mokra je skroz.

Upravo sam kupil novi ajmortizer (45kn) i dihtung za auspuh (10kn), ali se pojavil još jedan gori problem, mislim da mi se rupa u cilindru od spuha zaribala, jer šraf lovi ali se ne da stegnut do kraja, i sad ne znam kak bum to riješil  :angry9:

P.S- ova nova bolcna koju sam stavil, nije nova ali je u odličnom stanju osim na sredini kod igličastog! Izgleda da je igličasti zaribal, jer se vide otisci od iglica(niš strašno, jedva se osjeti pod noktom), i sad me brine jel bum mi to smetalo, zel sam finu rašpu i kasnije spoliral sa vodobrusnim i uljem(nisam niš puno skinul, da ne mislite da sam dimenzije promjenil), tak da sam to popravil, ali ostale su pore, pa se sad bojim da mi to ne zariba, makar je moj igličasti skoro nov!

A novu bolcnu nemrem nabaviti...samo klip. Makar budem i to na zimu kad bum ju koristil non stop, al za ljetne potrebe mislim da ne bi smjelo to radit probleme  ???
« Zadnja izmjena: 28 Ožujak, 2011, 14:23:22 danc00 »
2013- Kawasaki 636

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #24 : 28 Ožujak, 2011, 14:44:59 »
sastavi i buš vidjel.. stavi malo bolje ulje, može i od skutera, 4% i deri.. ak se raspadne buš opet slagal..
spuh sredi tak da napraviš veći navoj..

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #25 : 28 Ožujak, 2011, 15:53:06 »
Da, delal bum 4% . Samo me zanima kakva je razlika štilovog ulja i motul scoot expert koje točim u skuter? Tj je štil ulje polusintetika ili mineralno?

I kaj bi bilo ak recimo točim valvoline full sintetiku?

Je sastavljena je  :icon_thumright: radi ko nova, ne trese ni niš, eto tih par sitnica da stavim gore i ko nova bude !
2013- Kawasaki 636