Pozdrav drugari,
imam čuda problem sa paljenjem i sada je već počelo da me izluđuje. Pišem ovde da vidim da li je neko imao isti ili sličan problem pa da znam odakle da počnem.
Problem je sledeći:
okrenem ključ, dobije kontakt, stisnem kočnicu (obično levu) stisnem dugme za startovanje i ništa, mrtav!
E sad počinje njakanje okrećem ključ, gasim kontak, palim kontakt proveravam bočnu nogaru stiskam obe kočnice stiskam dugme i ništa se ne dešava.
Dosta često ponoviim ovo od gore dva tri puta i u jednom momentu samo zavergla i upali na prvi zub i radi sve normalno.
Međutim danas me je zajebavao jedno 10-15 minuta nikako da startuje (spuštaj/diži bočnu nogaru, vrti ključ, stiskaj kočnice, pali gasi dugme za prekid struje ma ništa nije vredelo)
Popizdim okrenem majstora i prepričavam mu šta se dešava (sedim na motoru) i dok pričamo klik i upali najnormalnije!
Ovo mi se dešava 1-2 puta u deset paljenja, nema pravila nekada danima se ne desi.
Akumulator kada je ugašen oko 11v kada motor radi oko 14v
Mikro prekidači u kočnicama ako je suditi po stop svetlu rade
Što se tiče nogare dešava mi se problem i kada je parkiran na bočnu i kada je parkiran na zadnju.
Majstor nije siguran pa kreće od pretpostavke da je kompijuter ili prekidač nogari ili nešto treće.
Jedino što sam primetio jeste da na satu ima lampica koja trepće crveno i kada se desi da neće da zavrti dok držim kočnicu i stiskam dugme za startovanje ona prestane da trepće i samo sija.
Na motoru je urađen redovan servis, nova svećica i kao sve ostalo je dobro.
Pomagajte