Pozdrav drugari ,
Nov sam na forumu i imam jedno pitanje ako nije problem:
Dakle imam speedfight 1 98god ac , koji ide dosta solidno po pravcu nekih 60-70km al je zato uz brdo vise nego mrtav , ako su neke manje strane ide al jedva max 30km dok uz velike strane tesko da moze izac ako se ne pomogne.
E sada lamela je stavljena nova oprugice na njoj su seriske kao i centralna opruga , rolnice su 9gr.
Sta raditi po vama da bi motor malo krenuo , tj. da bi bio malo zivlji i mogao da vuce uz brdo normalno ?
Da napomene jedan serviser mi je rekao kao kupi kit 70ccm i vidjeces razliku - e sada ono sto sam ja gledao po netu kao nema neke koristi od kita 70ccm ako se ne promjeni auspuh i ne stavi veci karburator pa da vidim vasa misljenja i u vezi toga , i odmah da napomenem nemam trenutno novca za sve ovo novo , mozda bih kit mogao kupiti al ostalo sada tesko !!
Kontam rolnice lakse uzet al da vidim ovdje sa vama sta i kako za ovaj kit i ostalo ......?
Problem mi je i taj sto zivim u gradu u kome nema prodavnice djelova za skutere , a i na oglasima sve vrlo slabo ili preskupo a o serviserima ne bih mnogo jer su stvarno losi losi
Ajmo raja malo pomoci plzzzzz