Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Balansiranje i reparacija radilica? Da li se isplati ulaziti u posao?  (Posjeta: 4596 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fortumo33

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sarajevo
  • Moj Skuter: Piaggio NRG Power DD
  • Moja Kaciga: suomy
  • MojSetup: Malossi sport 70, Malossi multivar, Malossi Delta system...
  • MojSpuh: yasuni R
Vec neko vrijeme razmisljam da pocnem vrsiti reparaciju i balansiranje radilica, radio sam to i prije ali samo na mojim motorima. Radili to itko od vas i da li ima posla? Sto se znanja tice to imam, dijelove isto nabavljam se sve motore. Ali me brine to da cu uloziti pare u neki kvalitetniji alat a poslije nece biti posla jer 1 dobar komparater je oko 100€, a da ne pricam o ostalom. Recite sta mislite o ovome jer ja ne znam nikoga da to radi sem nekih firmi koje masno naplacuju. Npr evo za piaggio i mineralli 50 govorim, mxm klipnjaca je 20€ i eto 20€ sto to uradim, to je za serisku radilicu, a za neku sportsku radilicu, tipa HPC a i jace pro-x klipnjaca je 40€ i ruke 30€ jer je zantijevnija i mora se vise racuna voditi o balansu. Naravno davao bi garanciju na rad. Sta vi kazete na ovo i da li bi se isplatilo uci u taj posao?
Malossi sport ported, Delta, Multivar, Yasuni r, Malossi RHQ, Kevlar, NKG iridium, Pirelli Diablo.

Maximalna brzina GPS: 110

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
Odg: Balansiranje i reparacija radilica? Da li se isplati ulaziti u posao?
« Odgovori #1 : 12 Veljača, 2015, 10:42:11 »
Vjerujem da bi zaradio koju kunu od tog posla da se primis radilica za skutere, motorne pile i kosilice. Odi na Hrelic nedeljom i kupit ces vrhunske komparatore, postolja i mikrometre za sitne pare.
Stol si napravis sam. Presi 30 tona sam vidio po Njuskalu za par tisuca kuna. Par blokova olova si sam istopis i udri s info po forumima da se time bavis.
...i pazi se porezne:-))
Ah da trebace ti i tokarski stroj.
« Zadnja izmjena: 12 Veljača, 2015, 10:44:08 balki »
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline Rox-Rab

• Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: DrEvo 70c,Dell 19 BE
  • Moja Kaciga: MF Evo radilica
  • MojSetup: S6 Sport Pro vario,S6 R/T zvono,Malossi kevlar,Mf polutke
  • MojSpuh: Giannelli Rekord
« Odgovori #2 : 12 Veljača, 2015, 12:47:11 »
konkretno za 50ccm radilice kvalitetnije su po 700-1000kn 

tvoj rad i dijelovi nekog izađu 500kn a za jos par sto kuna ima novu radilicu tako da po meni to nije neka racunica

ako se radi na necem skupljem onda da
Dr-Evo 70ccm,Giannelli Rekord,Mf Evo radilica,Dell 19 BE,S6 R/T zvono,Malossi Kevlar remen,S6 Sport Pro variomat,S6 LCD pokazivač goriva,Mf linearna polutka

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #3 : 12 Veljača, 2015, 12:50:55 »
od kad postoje nove radilice za 70e za neke motore i za 50e cijeli posao se ne isplati
i oko toga nema ni kaj vise govoriti

ako ti nova rdilica nije najmanje 1200kn ne isplati se opce zezati se oko toga jer ima vise stvari na radilici koji se trose i nije radilicu sloziti samo izbalansirat na novo i napresat i ona je potrosni dio

Offline fortumo33

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #4 : 12 Veljača, 2015, 15:00:47 »
Vecinu alata imam, ali ja ne mislim samo za skutere, to je primjer i naravno da se ne isplati. Zamisli sada KTM exc 300 2t ili crf 450 i tu je radilica oko 300€ a reparacija upola manje, takve se stvari vec ispalate. Nije nitko lud da serisku radilicu skutera reparira tu se novo uzima, ali samo navodim primjer. Pokusat cemo pa cu vidjeti kako ide, a porezene se ne bojim ipak sam u BIH  :headbang:
Malossi sport ported, Delta, Multivar, Yasuni r, Malossi RHQ, Kevlar, NKG iridium, Pirelli Diablo.

Offline zvonkec92

• GY6 doctor <3 ---> Forumski strugar &
  • moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • B( . )( . )BIES MAKE ME SMILE
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • zvonkec_92
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Rally
  • Moja Kaciga: Vemar, IXS
  • MojSetup: imam ih više
  • MojSpuh: sporcki auspuh imam
« Odgovori #5 : 12 Veljača, 2015, 16:34:24 »
neznam kako je kod tebe u sarajevu al tu u ZG ja znam jednog majstora, kojem i ja stalno nosim takve stvari da mi radi i prilično je jeftin ( bar za mene drugima neznam kako naplačuje ) a dobro radi poso.. posla preko ljeta ima jako puno da ni nestigne sve to u fušu složit na vrijeme al jebiga on je stari igrač i ima puno svojih mušterija, redovitih pizza skutera / tomosa, raznih poznatih servisa koji sve takve stvari njemu nose da napravi itd.. eo samo jedan primjer za APNa reparirana radilica 160kn, inače radi sve šta god očeš. osim radilice od auta kamiona itd. eo neki dan bio kod njega baš je na stolu imo završenu radilicu i cilindre od onog skutera za po vodi što se vozi.

ako u tvojoj okolici nema niko ko takve stvari radi a čuješ da se to dosta traži, onda otvori neki fušeraj pa vidi kako će to ić.
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

"Neke se stvari mogu kupit novcem, sve ostalo se nađe u šteku"

Offline fortumo33

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #6 : 13 Veljača, 2015, 07:52:15 »
neznam kako je kod tebe u sarajevu al tu u ZG ja znam jednog majstora, kojem i ja stalno nosim takve stvari da mi radi i prilično je jeftin ( bar za mene drugima neznam kako naplačuje ) a dobro radi poso.. posla preko ljeta ima jako puno da ni nestigne sve to u fušu složit na vrijeme al jebiga on je stari igrač i ima puno svojih mušterija, redovitih pizza skutera / tomosa, raznih poznatih servisa koji sve takve stvari njemu nose da napravi itd.. eo samo jedan primjer za APNa reparirana radilica 160kn, inače radi sve šta god očeš. osim radilice od auta kamiona itd. eo neki dan bio kod njega baš je na stolu imo završenu radilicu i cilindre od onog skutera za po vodi što se vozi.

ako u tvojoj okolici nema niko ko takve stvari radi a čuješ da se to dosta traži, onda otvori neki fušeraj pa vidi kako će to ić.

Tako ce i biti, staviti povoljnje cijene ako bude potraznje uloziti jos malo novca u opremu i cao. U mene ima dosta tokara, a ljudi misle da oni mogu sve.

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #7 : 13 Veljača, 2015, 08:13:25 »
Kako nebi mogli sve?

Ja sam jednom nosio tokaru prase da mi zakolje :laughing7:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #8 : 19 Veljača, 2015, 10:47:32 »
Kako nebi mogli sve?

Ja sam jednom nosio tokaru prase da mi zakolje :laughing7:
:toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:

sto se samog posla tice moglo bi to ici, pogotovo sa radilicama koje su vadene a jos su dobre pa ih samo izbalansirati i vraiti natrag. A drugo ako imas bolju radilicu kojoj je prosao glavni lezaj ili se spigala klipnjaca vise se isplati dat na reparaciju nego kupovati novu. To je posao koji bi mogao ici, ako se dokazes na par motora da si napravio dobar posao mogle bi radilice dolaziti busom iz cijele hr na reparaciju,jos ako budes popravljao dosjede na radilicama i ako budes imao kvalitetan tokarski i naucis zavarivanje nema ti kraja  :icon_biggrin: :icon_biggrin:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka