Dakle,kao što naslov kaže,imam kvar na CPI-u.Chinarelli AC 50 kubika 2T.Na skut je nedavno stavljen leovince TT,i skuter se preporodio.Od max brzine sa 50kmh,dobio sam max brzinu od 70kmh sa puno boljim ubrzanjima.Tak je radio par dana,i odjednom vise nije htio paliti hladan.
Mislio sam da je nesto sa skuterom,pa nakon sto sam karb sastavio par puta u jednom danu,stavio sam frisko gorivo iz drugog skuta i upalio je odmah (hladan) .Nakon toga sam ponovno spojio karb na rezervar i normalno je radio na ono gorivo na koje nije htio upaliti hladan.Tak sam se provezao cca 15km.
Drugi dan sam natocio friski benzin al skuter vise nije htio raditi normalno,jednostavno ne prima gas i motor nemoze postici max okretaje tj. snagu.Na nogarama postigne mozda 50% radne snage,a na cesti jedva 10kmh.
Zacepio sam airbox da provjerim da li ima lufta,i skut se ugasi 3-4 sec nakon sto poklopim airbox.Zamijenio sam 5-6 svjećica,i svaka je davala super iskru.Pokusao sam staviti prst u rupu od svjećice i upaliti ga preko anlasera i pristisak mi nije izbio prst van,već više kao da "sisa" prst.Skidao sam auspuh i vratio originalni ali bez promjena.
Skuter radi u leru,a svjećica nakon minute ili 15 minuta pokusaja turiranja bude crna i masna.Danas sam uspio zagrijati motor kroz pola sata rada na nogarama,i podesiti iglu na najsiromasniju smjesu,i skuter je poceo normalno dohvacati snagu na nogarama,pa sam cak i pomislio da je sve ok.Tak sam ga ostavio do navecer,i onda je opet poceo zezati.
Da li je moguće da je u pitanju el. čok ? Ili da je puknuo klip ili tak nest.Kako da bolje provjerim kompresiju ? Variator mogu okretati rukom koliko hoću dok je skut ugašen