Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: poziv na sud- pitanje usluge  (Posjeta: 2483 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline FeZox-team

• Tržnica : (+20)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • *Nije brzina opasna vec budala za volanom
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Županja
  • Moj Skuter: PIASPEEDY
  • Moja Kaciga: Rap Helmet
  • MojSetup: ima $e
  • MojSpuh: TP Nardo
poziv na sud- pitanje usluge
« : 29 Listopad, 2012, 12:27:39 »
pozdrav, dobio sam poziv na sud i htio bih vasu pomoc da mi neko neki link posalje gdje mogu vidjeti cijeli text prekrsajnog clanka
vidio sam jos od prije da neki decki znaju tocno kako i sta pise pod tim i tim clankom(gdje pronalaze to)
znaci zelim znati zbog me tocno optuzuju: e ovo mi pise u pozivu
Zbog prekršaja iz čl. 57. st. 4. i 7. u svezi čl. 293. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
*Fuckas krizu kad imas zizu

Online 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: poziv na sud- pitanje usluge
« Odgovori #1 : 29 Listopad, 2012, 12:50:57 »
Članak 57.
(1) Na raskrižju cesta iste važnosti ili u susretu s drugim vozilom vozač je dužan propustiti vozilo koje nailazi s njegove desne strane.

(2) Vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno.

(3) Iznimno od odredaba stavka 1. i 2. ovoga članka, na raskrižju ili pri susretu s vozilom koje se kreće po tračnicama vozač je dužan propustiti takvo vozilo bez obzira s koje strane dolazi, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno.

(4) Vozač koji ulazi vozilom na cestu koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska dužan je propustiti sva vozila koja se kreću tom cestom.

(5) Vozač je dužan propustiti sva vozila koja se kreću cestom na koju ulazi i kad ta cesta nije prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ako vozilom ulazi sa ceste bez suvremenoga kolničkog zastora na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom.

(6) Vozač koji pri skretanju presijeca biciklističku stazu ili traku koja se pruža uzduž kolnika kojim se kreće, dužan je propustiti bicikle koji se kreću po biciklističkoj stazi ili traci u istom ili suprotnom smjeru.

(7) Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.

Članak 293.

(1) Za prekršaje iz ovoga Zakona kojima je izazvana prometna nesreća samo s materijalnom štetom, kaznit će se počinitelj prekršaja novčanom kaznom propisanom za taj prekršaj uvećanom za iznos do 1.000,00 kuna.

(2) Ukoliko je prekršajem izazvana prometna nesreća u kojoj ima ozlijeđenih osoba, kaznit će se počinitelj prekršaja novčanom kaznom propisanom za taj prekršaj uvećanom za iznos do 2.000,00 kuna.

http://www.cvh.hr/cvh/propisi-i-upute/zakoni/zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama.aspx
« Zadnja izmjena: 29 Listopad, 2012, 12:52:47 3alfa3 »

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 29 Listopad, 2012, 13:31:05 »
ide i vozačka za oduzimanje prednosti..

Offline FeZox-team

• maxi forumaš
« Odgovori #3 : 29 Listopad, 2012, 14:18:42 »
e puno hvala alfa sto si razumio moje pitanje,,, puno si pomogao
to sam trazio, ovamo lega malo veci "policajac" kaze clanak 57 je oduzimanje predmeta, ma kakvog predmeta nisam nista ukrao, ja znam da me vodi zbog oduzimanje prednosti
a sad ovo ima sve smisla kak su mi i rekli
3000 kn kazna
oduzimanje vozacke 6 mjeseci
gospoda od soka otisla na hitnu ali nije jos nista tako da su mi rekli jos 1000kn

Online 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #4 : 30 Listopad, 2012, 22:15:39 »
ovamo lega malo veci "policajac" kaze clanak 57 je oduzimanje predmeta, ma kakvog predmeta nisam nista ukrao, ja znam da me vodi zbog oduzimanje prednosti

On je ocito gledao neki drugi zakon, a ne onaj o sigurnosti prometa na cestama (ZOSPC)

Offline FeZox-team

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 31 Listopad, 2012, 12:26:00 »
evo proslo sudenje
4000 kuna kazna, moguce na 6 rata platit
i 3 mjeseca ode vozacka
bit ce tu jos neki troskovi, tipa slika, policije, suda + 300 kuna kak je rekla sudtkinja