Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: kako utisati rezonantni auspuh?  (Posjeta: 14608 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Duje-s50

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: SPŁIT
  • Moj Skuter: Kymco People S200
  • Moja Kaciga: Chinareli isto
kako utisati rezonantni auspuh?
« : 27 Travanj, 2012, 14:23:52 »
Znaci ovako imam stage6 pro replicu i problem je taj sta se cuje ajmee ko da u topu nema nista. To su mi svi govori i meni nije smetalo al sada mi smeta na veliko. Evo cisto za usporedbu bio sam danas na regi i lola osini full gas na valjcima a do mene je bio jedan kamion radio eko test. Tolika je buka bila u stanici da je ovaj mislio da se kamion cuj a ono moj prdekavac pod full gasom i jedini se cuje. Proci sa ovim po noci preko grada cujem se po cilom gradu al doslovno sve odzvanja.. To sam rastavio prije rege sve ok ona vuna unutra duplo omotana oko cijevi samo sam je bolje rasporedio i malo sam je prigusio al to mi je i dalje prevelika bukaa PREVELIKA. bez kacige se vozit negdi zabole vas usi doslovno je ta ura. Jeli moguce nekakvu drugaciju vunu staviti pa onda je natrpati maksimalno ili napraviti kao neki zeljezni okvir za cijev unutar topa di su one rupice da ih napola suzim. Dosa sam do te ure da se mislim vratiti na tvornicki spuh i voziti na naturpijanom skutu. Cini mi se da je unutra staklena vuna jer bode ruke.
Dajte neke preporuke kako sta napraviti..
E i bio sam na tehnickom zavrtio je max bez blokada nekih 75 a po satu od auta i gpsu ide nekih 93? KO TU LAZE?
« Zadnja izmjena: 27 Travanj, 2012, 14:33:42 Duje-s50 »

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
Odg: kako utisati rezonantni auspuh?
« Odgovori #1 : 27 Travanj, 2012, 14:30:17 »
izmjenit vunu i vunu s slojem zice kak imas one za pranje suda omotti da ne zagori jako brzo
alternativa koja je provjerena je da napravis drugaciji prigusivac koji je dulji i koji ima malo veci fi
onda se buka bitno reducira

Offline Aprilia97

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Illegal :)*
  • Mjesto: Zlobin-RI
  • Moj Skuter: Runner
  • Moja Kaciga: HJC,Airoh,Uvex
« Odgovori #2 : 27 Travanj, 2012, 14:30:52 »
izmjeni vunu,možda je i nema

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #3 : 27 Travanj, 2012, 14:34:42 »
izmjenit vunu i vunu s slojem zice kak imas one za pranje suda omotti da ne zagori jako brzo
alternativa koja je provjerena je da napravis drugaciji prigusivac koji je dulji i koji ima malo veci fi
onda se buka bitno reducira
Meni je velik top dug i cijev je velikog fi uglavnom veca od zx-a. Koju vunu da uzmem? I znaci one od posuda za ribanje uzmem i to nabacam oko cijevi onda vune

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #4 : 27 Travanj, 2012, 14:37:44 »
ma možeš šta oćeš probavat sa vunom to je takav kineski auspuh  :icon_biggrin: jedino da top promjeniš što je neisplativo.. nabavi yasuni R
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #5 : 27 Travanj, 2012, 14:41:38 »
ma možeš šta oćeš probavat sa vunom to je takav kineski auspuh  :icon_biggrin: jedino da top promjeniš što je neisplativo.. nabavi yasuni R
Ja sam vise nego zadovoljan sa mojim kineskim spuhom osim buke pa ti pjevas sta os. A vise ni lipe u njega necu ulozit jer se mislim uzet vx-a

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #6 : 27 Travanj, 2012, 14:50:54 »
uzmes onu kamenu vunu za izoliranje zidova
omotas cijev pa sloj zeljezne zice pa vuna pa zica tak da viseslojno omotas i onda to uguras
a ako hoces da bude tih racunaj na 35cm fi 8 ili 9 cm prigusivac

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #7 : 27 Travanj, 2012, 15:07:21 »
uzmes onu kamenu vunu za izoliranje zidova
omotas cijev pa sloj zeljezne zice pa vuna pa zica tak da viseslojno omotas i onda to uguras
a ako hoces da bude tih racunaj na 35cm fi 8 ili 9 cm prigusivac

Žica se stavlja na cijev, pa na to kamena vuna koja ne smije biti stegnuta nego opuštena i to jedino valja. Preporučeno je da je cijev čim duža i da je veliki prostor između fi cijevi i fi topa, odnosno da ima veći volumen iznutra.

Dosta buke ovisi i o kanalima, odnosno o termogrupi. Različit zvuk može biti na istom auspuhu na dva različita kita, na primjer Yasuni R na Malossi sportu je abnormalno tih, a na Trophy/DR-u se dreči skoro ko ZX na Sportu  :icon_thumright:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline GR Man

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Lišane O.
  • Moj Skuter: Gilera Runner
  • Moja Kaciga: Vemar
« Odgovori #8 : 27 Travanj, 2012, 15:34:18 »
namotas 2-3 sloja zice i onda dobro namotat kamenom vunom i jos natisnit kasnije unutra ako moze stat

Offline frki22

• Tržnica : (+6)
  • forumski skejter
  • **
  • crazy freak
  • Mjesto: Labin
  • Moj Skuter: Aprilia SR 70 Tuned
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: DR Evo 70cc (Due+ Modular Head)
  • MojSpuh: Yasuni City R
« Odgovori #9 : 27 Travanj, 2012, 15:39:34 »
Dosta buke ovisi i o kanalima, odnosno o termogrupi. Različit zvuk može biti na istom auspuhu na dva različita kita, na primjer Yasuni R na Malossi sportu je abnormalno tih, a na Trophy/DR-u se dreči skoro ko ZX na Sportu  :icon_thumright:

ja imam jasuni city r na trophy-u i radi tiho ko pcelica  :toothy10:  u usporedbi sa ZX-om dan i noc

Znaci ovako imam stage6 pro replicu i problem je taj sta se cuje ajmee ko da u topu nema nista. To su mi svi govori i meni nije smetalo al sada mi smeta na veliko. Evo cisto za usporedbu bio sam danas na regi i lola osini full gas na valjcima a do mene je bio jedan kamion radio eko test. Tolika je buka bila u stanici da je ovaj mislio da se kamion cuj a ono moj prdekavac pod full gasom i jedini se cuje. Proci sa ovim po noci preko grada cujem se po cilom gradu al doslovno sve odzvanja.. To sam rastavio prije rege sve ok ona vuna unutra duplo omotana oko cijevi samo sam je bolje rasporedio i malo sam je prigusio al to mi je i dalje prevelika bukaa PREVELIKA. bez kacige se vozit negdi zabole vas usi doslovno je ta ura. Jeli moguce nekakvu drugaciju vunu staviti pa onda je natrpati maksimalno ili napraviti kao neki zeljezni okvir za cijev unutar topa di su one rupice da ih napola suzim. Dosa sam do te ure da se mislim vratiti na tvornicki spuh i voziti na naturpijanom skutu. Cini mi se da je unutra staklena vuna jer bode ruke.
Dajte neke preporuke kako sta napraviti..
E i bio sam na tehnickom zavrtio je max bez blokada nekih 75 a po satu od auta i gpsu ide nekih 93? KO TU LAZE?

evo sto je frend radio sa jednim zx-om, dosao stariji lik na servis kaze da je vec lud od tog auspuha i rekao mu radi sa njime sta oces samo da se slabije cuje...otvorili smo top mislili vuna otisla, ali sve u redu...otpilili smo onaj komad gdje je uhvacen top, i navarili drugi sa kompletnim topom od originalnog auspuha nekog kymca i ustimali da sve to sjedne na postojece prihvate. Rezultat je bio 50 % tisi auspuh, gubitak performansi za nekih 5 %

za tvoj slucaj mozda bi valjalo nabaviti yasuni top i dat ga dobrom majstoru na ti ga ugradi na tvoj stage6, samo sto investicija nije bas jeftina  :toothy11:

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #10 : 27 Travanj, 2012, 15:45:54 »
ja imam jasuni city r na trophy-u i radi tiho ko pcelica  :toothy10:  u usporedbi sa ZX-om dan i noc

Onda ti ne znaš kaj je tiho  :icon_biggrin: SlowRider je imao City-a na Sportu i na prerađenom airboxu, motor se čuo kao zagušena serijala s katalizatorom sa laganim buuuu efektom  :icon_biggrin:

A na Trophyju je glasniji, dosta glasniji, pogotovo na ful gasu  :laughing7: I ZX je priča za sebe, jer to je ipak ZX  :laughing9:

Offline frki22

• Tržnica : (+6)
  • forumski skejter
  • **
  • crazy freak
  • Mjesto: Labin
  • Moj Skuter: Aprilia SR 70 Tuned
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: DR Evo 70cc (Due+ Modular Head)
  • MojSpuh: Yasuni City R
« Odgovori #11 : 27 Travanj, 2012, 16:08:56 »
Onda ti ne znaš kaj je tiho  :icon_biggrin: SlowRider je imao City-a na Sportu i na prerađenom airboxu, motor se čuo kao zagušena serijala s katalizatorom sa laganim buuuu efektom  :icon_biggrin:

A na Trophyju je glasniji, dosta glasniji, pogotovo na ful gasu  :laughing7: I ZX je priča za sebe, jer to je ipak ZX  :laughing9:

za ful gas se slazem  :toothy12: ali kad bi recimo zelio proc negdje neprimjetno na nekih 8000 okretaja nije ga ni cut  :toothy9: a to je meni najbitnije

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #12 : 27 Travanj, 2012, 16:17:26 »
možda nije problem u vuni?upali skuter i stavi ruku na spoj topa s auspuhom,i ak ti puše po ruci,dihtung ti je otisel...napravis novi od klingerita...
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #13 : 27 Travanj, 2012, 16:57:21 »
treba proširiti rupice na prigušivaću sa 2 na 4-5mm i onda okolo sloj čelične pa kamenu..
provjeriti dal sve brtvi.

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #14 : 27 Travanj, 2012, 17:26:57 »
treba proširiti rupice na prigušivaću sa 2 na 4-5mm i onda okolo sloj čelične pa kamenu..
provjeriti dal sve brtvi.
Ovo ce mi bit krajna opcija busenje na 4-5mm rupe prvo cu probat sa zicom i kamenom vunom cisto da vidim pa ako i dalje bude zeza onda busim ;).
Da je motoru vratiti seriski spuh bili bi mi trebala veca il manja dizna ako je skut nastelan kako triba sada. Pad od perfomansi mi je nebitan

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #15 : 27 Travanj, 2012, 17:30:42 »
ovo definitivno pomaže, isprobano.

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 27 Travanj, 2012, 23:42:42 »
ovo definitivno pomaže, isprobano.

Ma da? Ak budem ikad u prilici da imam sportski spuh probal budem to  :icon_thumright:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #17 : 28 Travanj, 2012, 00:16:02 »
bez kacige se vozit negdi zabole vas usi

To ce ti biti najmanji problem kad opletes sa skuta  ;D

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 28 Travanj, 2012, 08:40:17 »
Ma da? Ak budem ikad u prilici da imam sportski spuh probal budem to  :icon_thumright:

http://www.skuteri.org/forum/index.php?/topic/9650-produzenje-prigusivaa/page__view__findpost__p__190066

to se ne odnosi na yasuni koji već ima rupetine neg na leovince, giannelli itd:

yasuni:

veće rupe bolje upijaju buku a čelična vuna je tu da kamena nebi brzo izgorila..
« Zadnja izmjena: 28 Travanj, 2012, 08:42:26 ivanm »

Offline Duje-s50

• forumski biciklist
« Odgovori #19 : 29 Travanj, 2012, 22:51:39 »
UGLAVNOM MISIJA USPJESNA.
I da napomenem nevozim se bez kacige uvik sa kacigom nego ako cu se prebacit 50metara po ulici u kvartu dok stavim skinem kacigu vec sam dosa i osa.
Uglavnom da objasnim kako sam rijesio. EVo malo specifikacija topa. 26cm duzina promjer topa 6cm promjer cijevi unutrar topa 1.6cm 2mm promjer rupa. GOVORIM SVE O UNUTARNJIM PROMJERIMA. Rastavio ga vuna unutra je tvornicki OK al je bila tvrda i kruta u jednom komadu skinio je i dosa do onoga zeljeza sta stiti vunu i to skinio. U ducanu uzeo zeljezo za prat posude ono za ribat stari tip 7kn nekih 30komada. uglavnom nabio sam 5 komada zeljezne zice jer je okruglo pa sam je samo na jednoj strani raspara i stavlja ko da je tvornicki za njega. Nisam stavljao kamenu nego staklenu vunu. al vunu sam stavljao u komadima manjim vecim da nije jedno tijelo i skroz do kraja vuna bez ponovnog stavljanja zeljezne zice. Toliko sam vune stavio da sam top mora gurat svako pola centimetra i vunu stavljat da ne ispada bas sam pretjera. UGLAVNOM REZULTATI NEVJEROFUCKING VATNI xD
Tvornicki seriski spuh mi se dere u odnosu sada na "puvalicu". Neznam kako da se izrazim necujan je totalno cujem ga jedino na semaforu i na 30 nasat se necuje cujes samo zrak kako ides POD FULL GASOM NA 9500rpm. 4T ONI SKROZ zaguseni baotiani se vise cuju. Znam da sada niko nece virorovat nisam nisam ni sam mogao virovat al kada snimim lako se uvjerite. MANE: Cuje se ono bas skroz zaguseno kada pustim gas imam osjecas ko da ce masina blokat ko da ce klip unutra zalipit i top se ajmee grije prije se nije nista grija al to je zato sta je pun DO cepa vune. I cini mi se da cu malo karb morat taknit. Kako mi je frend reka prije ga nisi moga slusat kako se dere a sada ti se cuje ko zaštopani toster  :toothy11:
« Zadnja izmjena: 29 Travanj, 2012, 22:53:16 Duje-s50 »