Lijepi pozdrav svima!!!
Evo dosta sam tražio tu po forumu ali nisam našao nešta šta bi mi pomoglo..
Imam jedan TGB R50X kupljen prošle godine i napravio 600km.. Sa strane dilera su skinurte neke blokada. Tj. prsten na variomatu, suženje između frge i usisa, te zatvoren povrat plinova dolje na grani.. sve ostalo je original..
Znači top speed na ravnici neki 72/73 km/h i blokada na obrtajima na neki 9500 RPM tada je dostigao neki maximalnih 75 km/h..
sve je to recimo "normalno"...
Onda sam imao ponudu da sam u zamijenu za originalni auspuh dobio LeoVince ZX i neke pare..
i ja to uzeo..
Smontirao / pripasao sam ZX pošto nije bio sa TGB-a mislim..ali je to brzo bilo izvedivo i dobro je lego..
No onda počelo sranje u vožnji.. Čini mi se da je malo življi, bolje vuče sa mjesta..ali samo do neki 55-60 km/h.. nakon 60km/h se muči i na oko 68km/h lupa u blokadi.. do tada je išao sa original auspuhom u blokadi cca 74/75 km/h...
Ništa nije dirano po variomatu itd..
Nisam specijalista za skutere i ne kontam taj tjuning tj.traženje Set-upa... zašto mi je sada sporiji i zašto mi na manjim brzinama mašina više vrti
pošto nije dirano po prijenosu sam si kontao da če sve ostati po starome. ali očito nije
Čitao sam puno o tim rolkama..lakše / teže... federe neke u kvačilu, itd...
Šta bi mogao napraviti da si vratim stare performanse top speeda.. :'(
Nadam se da mi ekipa tu na forumu sa puno iskustva može reči koju pametnu ideju...
Puno hvala vam svima unapred!
Pablo..