Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: vizir na kacigi!!!!!  (Posjeta: 14726 )

0 Članova i 10 Gostiju pregledava ovu temu.

Online 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: vizir na kacigi!!!!!
« Odgovori #60 : 06 Ožujak, 2008, 20:27:46 »
...btw oni fotosenzibilni viziri, za njih sam čuo da se ljudi koji ih imaju da se žale zbog toga kad ide auto nasuprot da se onda zatamjuje...

Hm...
...imao sam prije 15-tak godina fotosenzibilne naocale i do zatamnjenja je dolazilo iskljucivo ako bi se radilo o prirodnom izvoru svjetla. Mozda je kod tih vizira drugacije, ali ne vidim razlog za to...
« Zadnja izmjena: 06 Ožujak, 2008, 20:29:36 3alfa3 »

Offline Gerbi

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #61 : 07 Ožujak, 2008, 12:32:51 »
sigurno kad kaciga padne sa motora ili volana nemora da se mijenja, več ako ja ili vi padnete sa njom u tom slučaju se mijenja. Evo kako stoji u uputstvima koje sam dobio sa kacigom (shoei) "Helmets are designed to help absorb ONE impact. After your helmet has protected you from an impact, you must get a new one." Da usporedim kaciga je kao ljudsko tijelo. Kad udariš sa tijelo sa 100kmh u zid sigurno ti neče svi organi ostati na mjestu, e pa tako je i sa kacigom. Moje iskustvo mi govori da sa metaliziranim puno slabije vidim po noći nego sa prozirnim... btw oni fotosenzibilni viziri, za njih sam čuo da se ljudi koji ih imaju da se žale zbog toga kad ide auto nasuprot da se onda zatamjuje itd. Frend ga oče kupiti za svoju kacigu (suomy) i cijena mu je 680kn...tko voli nek izvoli

Potpis...recimo!

Offline Doomsday

• Doomsday
  • Doomsday
  • maxi forumaš
  • Doomsday
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Doomsday
  • Moj Skuter: Doomsday
  • Moja Kaciga: Doomsday
  • MojSetup: Doomsday
  • MojSpuh: Doomsday
« Odgovori #62 : 10 Ožujak, 2008, 16:31:45 »
Morao bi pogledati, znam da postoji nekakav "dokument" kojim je propisano kakve kacige se smiju, odnosno ne smiju nositi, pa predpostavljam da ima i za vizire

imam ixs hx240 crnu sa crnim vizirom,kaciga ko kaciga pao 2,3 puta samo se ogrebala i osobno nebi dao za kacigu vise od 1000kn-sto se skutera tice

Kacige koje sam ja imao prilike vidjeti u cjenovnom rangu do 1000kn su KATASTROFA

Pogledaj malo bolje IXS HX 250 uživo pa onda reci... 834 kn u Šepića... Ja san je na božićnom popustu uzeja za ispod 700 kn... Puno bolja od HX 240 a samo mrvu skuplja... Za skut do 200 ccm ne triba ništa bolje, po mom mišljenju...

http://www.motooprema.hr/slike/katalog/velike/Z4250-333.jpg

Dolazi odma sa pinlock-om... Jedina mana, nema zaštitu ispod brade, ali uvik se da nešto iskombinirat ala Grunf... :zubo:
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA... :zubo:

:laughing7:

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #63 : 11 Ožujak, 2008, 00:20:44 »
...zaštitu ispod brade...

Koliko puta sam imao problema sa sinusima zbog tako jednostavnog dodatka. Sada na Nolanicom (N84) mogu i po zimi bez problema, ali sa Nitro koju sam prije imao nikako. Cak sam dodatno za nju kupio taj stitnik ("aftermarket" model jer originalni ne postoji), ali nije pokrivao dovoljnu povrsinu pa je bilo vjetra ko u prici.
Bez tog stitnika nebi (ispod 15-18C) vozio ni u ludilu. Po ljeti nema problema.

Offline ..::IVKULJA::..

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • zdravka
  • Mjesto: žu-os
  • Moj Skuter: fixer
  • Moja Kaciga: morski pas
« Odgovori #64 : 11 Ožujak, 2008, 13:26:24 »
jel moze neko reci koji je k**ra* taj pinlock? nemojte samo onaj link stavljat sto ima pod sticky jer nisam nista skuzio samo me zanima sta je
jel mogu s tom iskaznicom u grad da fatam žene i to, ulazim u poznate klubove i ponosno pijuckam kolu dok vani stoji bt49qt9

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #65 : 11 Ožujak, 2008, 13:30:16 »
jel moze neko reci koji je k**ra* taj pinlock?

Plastika koja je pricvrscena s unutarnje strane vizira i sluzi za sprecavanje magljenja vizira.
Meni kurca ne pomaze jer mi problem stvara magljenje naocala, a ne vizira  ;D
« Zadnja izmjena: 11 Ožujak, 2008, 13:32:03 3alfa3 »

Offline Doomsday

• Doomsday
  • Doomsday
  • maxi forumaš
  • Doomsday
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Doomsday
  • Moj Skuter: Doomsday
  • Moja Kaciga: Doomsday
  • MojSetup: Doomsday
  • MojSpuh: Doomsday
« Odgovori #66 : 11 Ožujak, 2008, 13:59:58 »
Potraži po optičarima i optičkim radnjama, ima sredstvo protiv magljenja naočala... Ili napravi pinlock i za njih... :laughing7:

Živija Grunf!!! :zubo:

:toothy9:
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA... :zubo:

:laughing7:

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #67 : 11 Ožujak, 2008, 14:02:13 »
...naočala... Ili napravi pinlock i za njih..

:glasses9: