iskreno još nisam imao mogućnost vidjet takav diferencijal .to je najvjerovatnije na rijetkim novijim jačim automobilima i naravno dovoljno skupim da si ga većina nemogu priuštit. dobro je znat ali čisto sumnjam da će njegov vw terenac to imat.mislim da niti malo nebi bilo u redu od mene da ne upozorim za cestovnu vožnju s tim jer nikad neznaš što će nekom sinut kad pročita moj ili tvoj post i koji će promislit da će ić dobro jer je veća snaga na kotaču
nemoj mislit da imam nesto protiv tebe,ali opet te moram ispravljat
blokirajuci diferencijal uopce nije rijedak na spotskim autima...znam da ga ima dosta starijih autiju,Toyota Hatci(ili kako se vec pise),Bmw e30...ne mogu sa sigurnoscu tvrdit zato sta se bas ne kuzim u starije aute
a vecina danasnjih autiju ima elektricna sranja,koji nemaju previse veze s cistokrvnim blok. diferencijalom,npr. Golf GTI ima sustav koji koci unutarnji kotac u zavoju...to naravno pregrijava kocnice i po meni bas i nije dobro rijeseno.
a ova tvoja zadnja recenica je stvarno smijesna,pa blokirajuci dif je s jedne strane u sluzbi sigurnosti kod vozila s prednjim pogonom pri brzoj voznji...zamisli kako bi tek ova Alfa klizala preko nosa da nema TC
meni nije jasna jedna stvar,mozda ce kolega 3alfa3 znat,npr. danas vecina veliko serijskih autiju imaju otvoreni dif,vecina ima i kontrolu proklizavanja (TC),e sad,dali je TC u jednu ruku slican blok. diferencijalu,tj. ako koci kotac koji proklizuje,dali snaga automatski prelazi na kotac s vecim gripom?