citao sam samo prvi komentar...pa da kažem....
muzika u skuteru i autu je totalno drugačija...u auto ide pre pre preglasna mjuza...a u skuter solidna....
pojačalo ne ide na zvučnike nikako preko radija jer ce sve popalit i skurit ih...idu jedino ona mala pojacala od 100W.
više-manje svi skuteri imaju 4-5Ah a auti od 63-87Ah...prosjecno....
auti imaju 4 zvucnika i mogu mu radit 2,3,4,5 dana neprekidno recimo 70% pojacano...dok bi na skuteru to bilo 20-30 min...
ima više fora...sad cu ih reci....
bass...on guta najviše struje....kada bi recimo stavio dva visokotonca od npr...50W....to bi grmilo ko blesavo...a jako malo struje trošilo, međutim, nije to taj ugođaj zvuka...
to je prva stvar...
druga stvar su zvučnici ,njihova snaga i brojnost....ja imam također mjuzu u skuteru, ledice,xenon...blablabla....
ali zašto svima na mjuzi troši više nego meni?
zato što svi metnu npr 2 zvučnika po 250W....znači 250+250=500W...pa misle glasnije....je vraga...ja imam 4 sistemac...400W...27cm ovalni...grmi ko ta 2 a troši skoro ništa struje...ostavim da svira 4 ipo sata da grmi na 75% pojcanog!!!...na kraju samo zakurblam...100km vožnje i aku je pun...
_____
btw svrha je u tom što ti možeš slušat muziku...ko u autu samo što je u motoru..fora je...dođeš van s društvom i oderi