Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kymco super 9 ili TGB r50x? pomoc  (Posjeta: 3268 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sven

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: TGB r50x
Kymco super 9 ili TGB r50x? pomoc
« : 22 Rujan, 2007, 19:37:54 »
Bok svima,

nov sam na forumu iako ga pratim (citam) vec neko vrijeme.

Molio bi pomoc oko ovog izbora!
To mi je prvi skuter, razlika u cijeni je 1000 kn i malo mi je lijepsi TGB.

Ali najvaznije su mi POUZDANOST, SERVIS, VOZNE OSOBINE I SIGURNOST ne bi volio kupiti nesto za 1-2 godine.

Molim komentirajte?

kymco sam nasao kod SARE i preradicevoj a TGB jos nisam pa ako netko zna di ih drze to ce pomoci!

Hvala

Offline Maljavi

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Nunka
Odg: Kymco super 9 ili TGB r50x? pomoc
« Odgovori #1 : 22 Rujan, 2007, 20:27:28 »
Nedavno sam i ja bio u dilemi.Da li kupit novi skuter ili polovni.Od novih gledao sam TGB laser.Imaš ih u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu,a sad su tijeku neke akcije pa se raspitaj.Ne znam koji je točno broj,ali prodavaonica se vidi s Ilice.Osobno sam kupio četri godine star Kymco spacer 50 i za sad sam iznimno zadovoljan.Kymco skuteri imaju nešto tvrđi ovjes pa ako ti je presudna udobnost biraj TGB.

Offline sven

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #2 : 22 Rujan, 2007, 23:51:53 »
hvala na inf o trgovini!

jesi cuo mozda neku inf o kvaliteti i pouzdanosti?

Offline lucky_boy

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: Runner 50 SP
  • MojSetup: Trophy u planu...
  • MojSpuh: Leovince TT
« Odgovori #3 : 23 Rujan, 2007, 14:21:53 »

Ali najvaznije su mi POUZDANOST, SERVIS, VOZNE OSOBINE I SIGURNOST ne bi volio kupiti nesto za 1-2 godine.

Ej lik, neznam....da sam na tvom mjestu, uzeo bih tgb...kolega moj ga ima, nisu skinute blokade ide 64 po satu...skut ide odlicno, neznam kako ce mu biti kad se skinu blokade, al i sad moze na zadnjeg  :headbang:
A sto se tice servisa, u slavoniji ga ima u djakovu, za dalje neznam. Malo se duze mora cekat zbog dijelova al kolega je zadovoljan...btw. mog runner serijalu je poderao u startu, al samo dok je runner bio serijala...hehe...poz
...::Bog ?e uvijek svakom dati, samo treba vjerovati::...

Offline R50X

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: TGB R50X
« Odgovori #4 : 23 Rujan, 2007, 15:38:36 »
Ja vozim TGB r50x i prezadovoljan sam sa skuterom. Blokade sam skinuo na 500 km, bez blokade ide 75 a sa dvoje ide cca 70-73(ali s tim da mu je sat dosta tocan) , potrosnja oko 3.5 - 4 litre,dosta solidno ubrzanje,ima dosta mejsta ispod sica ,iznimno udoban i ima dosta mjesta za noge, odlicne kocnice (ima zadnji disk promjera 220mm) a po meni jedina zamjerka mu je podnica na kojoj je premalo mjesta za stopala. A to sto se tice djelova je malo zeznuto ako ne zivis u ZG ili u Umagu jer inace trebas cekati djelove oko 3,4 dana ( meni je bila ugradena uljna pumpa sa tvornickom greskom pa sam je morao mjenjati ) . Sve informacije vezane uz prodajna mjesta i tehničke podatke mozes pronaci na http://www.>>>reklamiranje<<

Offline R50X

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #5 : 23 Rujan, 2007, 15:41:33 »

Offline stark1

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera runner 50 sp
  • MojSetup: *
  • MojSpuh: *
« Odgovori #6 : 23 Rujan, 2007, 15:59:46 »
pa u moje cure kymco ide sa blokadama 65

Offline sven

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #7 : 23 Rujan, 2007, 17:12:17 »
zivim u zg, tako da dijelovi ne bi trebali biti toliki problem, ali zato u servis nisam jako siguran?

jel imate neki za preporuciti?
koliko dugo vec vozite svoje? (km)

Offline R50X

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #8 : 23 Rujan, 2007, 23:46:29 »
Moj skuter je poprilicno nov (1000 km) a sto se tice servisa najbolji za TGB je Karmat u zg-u (tamo ti imaju sve djelove za TGB tako da ne moras cekati da ti ih posalju iz Umaga)

Offline BunnyRabbit

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Krk
  • Moj Skuter: Kymco Vitality 50 2T
« Odgovori #9 : 24 Rujan, 2007, 08:25:19 »
Moj Kymco ima 10500 km i jedina zamjenjena stvar je bila svjećica na 8000 km (i to samo zbog kilometraže iako je radila besprijekorno i onda). Mislim da Super 9 imam isti spremnik ispod sica kao i moj što znači da stanu 2 jet kacige i osobne stvari tipa novčanik, mob i sl. bez problema. Po Krku ih ima cijelo brdo i nisam čuo da je netko imao problema. A ima ih koji su prošli dva križna puta i još uvijek idu.  :toothy9: Osobno mislim da je Kymco provjereniji od TGB-a (iako su oba tajvanci). Kad sam prvi put u prolazu vidio TGB-a stvarno je atraktivno izgledao, ali iz bliza se ipak vidi da je Kymco kvalitetnije složen, a osobno mi je Kymco ljepši, pogotovo zadnji kraj i čini mi se udobniji (sic i mjesto za noge).
Možda najbolje probat oba pa odlučit.

Offline sven

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #10 : 24 Rujan, 2007, 15:10:37 »
hvala svima na pomoci, uzeo tgb pa bumo vidli  :glasses9:

Offline R50X

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #11 : 25 Rujan, 2007, 20:21:33 »
Daj si pogledaj uljnu pumpu je li ti pusta- meni je pustala i rekli su da je tvornicka greska pa da i tebe ne bi zezala. Preporucujem ti da razradis motor (ja nisam prelazio 48,50 km/h prvih 500 tinjak km a i sad sa 1000 km jos malo stedim motor ) i da barem za vrijeme razrade koristis sinteticko ulje jer dok jos imas blokade skut ti se zna vrtiti i do 10 000 rmp

Offline sven

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #12 : 25 Rujan, 2007, 20:37:31 »
hvala na savjetu!!! di i kako da vidim je pusta uljna pumpa??

tip u Car motori je bio stvarno ok i uputio me u sve!
Tako da ga stedim i lagano za pocetak a onda cemo malo i stisnut ;)
Sinteticko ulje i tako mislim stalno stavljat u njega.... drugo me opce ne zanima!

Moram jedino rec da su u Genero motorsu stvarno nekorektni jer mi ne daju papire... pazi sad!!! dok njima ne sjedne lova od Amexa!!! :dontknow: :dontknow: :dontknow:
Ne samo da su kreteni nego i KRSE ZAKON!
Sutra cu ih nazvat pa da vidimo...

Offline R50X

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #13 : 25 Rujan, 2007, 21:16:28 »
Ta pumpa ti se nalazi lijevo od karburatora ( ona gornja crna kutija ) malo zavucena u motor. U nju ti ulaze dvije ili tri tanke,sive,gumene cijevi i pogledaj ima li oko nje ulja,ne bi smjelo biti ni malo ulja oko nje. Ako je ne nades najjednostavnije ti je da otvoris sic i na dnu sica imas otvor - otserafi ga i pogled ti drito puca na uljnu pumpu

Offline sven

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #14 : 25 Rujan, 2007, 21:18:01 »
hvala budem pogledao ovih dana malo!
super je kad neko tako ima isti motor :frajer: