Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: čok pokvaren, velika potrošnja???  (Posjeta: 1992 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline libje

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
čok pokvaren, velika potrošnja???
« : 12 Listopad, 2009, 15:35:53 »
eo ovako, već u dosta drugih tema sam se raspitivao o ovom ali svi daju drukčije odg., pa sam odlučio napraviti novu temu jer mi to već lagano diže živce........

skuter je piaggio liberty 2004. g, prešao 7 tkm.....karburator je serijski delorto 17.5....E SAD...do prije nekih 5-6 mjeseci je bilo sve u redu, a tada me počelo malo zajebavati paljenje tj. nije htio upaliti bez gasa ni iz stotog pokušaja a kad dodam gas i palim, upali iz prve.....nakon toga ga odmah trebam malo turirati ili se odmah ugasi...nakon 5-6 sec. laganog turiranja normalno radi u leru.......ler gas nije u pitanju jer je dobro poštelan i smjesa je također dobro poštelana tako da to isključujem....

drugi problem  je velika potrošnja (sve serijala a troši oko 7-5l/100km...tooooo much :sad1:) mislim da je to dvoje povezano sa čokom...tj mislim da mi se čok ne gasi, te zato previše troši, no s druge strane bi onda palio bez gasa?ILI NEBI?----ps. čok je elektronski---

u nekim sam temama čitao da u karb preko nekih rupa na njemu muže ući falš zrak (da padnu neki plastični čepići i sl....) pa ću kasnije nabaciti slike da mi kažete gdje su ti čepići (ako uopće postoje) jer i to može biti razlog prevelikoj potrošnji......

eto..pišite svoja mišljenja i pomozite mi da to već jednom riješim.... :dontknow: :dontknow:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline libje

• forumski biciklist
Odg: čok pokvaren, velika potrošnja???
« Odgovori #1 : 12 Listopad, 2009, 18:44:15 »
nitko baš ništa????????????????????? :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1: :sad1:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #2 : 12 Listopad, 2009, 18:52:33 »
gle kad se ukljuci cok karb dobiva vise benzina..znaci ako je cok pokvaren mogua je veca potrosnja ali on bi za to trebao bit stalno ukljucen sto znaci da bi palio normalno ali bi se vjerovatno gusi tj nebi se gusio nego bi trokirao

Offline paux

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Mjesto: okolica Osijeka
  • Moj Skuter: Luna Vision 2
« Odgovori #3 : 12 Listopad, 2009, 18:58:34 »
upali skut i nakon 30tak sekundi ga ugasi i skini čok. igla bi trebala biti dignuta. ako je, vrati ga i upali skut i ugasi ga nakon 3-5 min, skini čok, igla bi trebala biti spuštena. ako nije, čok ti ne radi. čok možeš provjerit i tako da kad upališ skut, u leru bi nakon par min okretaji trebali pasti, dakle čok radi. ler gas ti nema veze sa dobro poštelovanom smjesom

Offline libje

• forumski biciklist
« Odgovori #4 : 12 Listopad, 2009, 19:08:32 »
skuter mi se gusi prvih 100 metara tj nece da primi gas i onda dalje normalno ide ali nekad osjetim slabašno gušenje..i jos nesto...sasvim isto ubrzava sa 2/3 gasa i punim gasom...samo je zvuk malo drukčiji

Offline paux

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Mjesto: okolica Osijeka
  • Moj Skuter: Luna Vision 2
« Odgovori #5 : 12 Listopad, 2009, 19:12:30 »
ja sam imao isti problem što se tiče tvojih prvih 100 m, kod mene je bilo prvih 10. rastavio sam čok i sastavio, iglu na karbu spustio za jedan zarez niže i sad mi skut ide puno bolje i nemam više problema sa gušejnem.