uglavnom objasnit ću u tančine pa će biti malo duži post
htio bi riješiti problem sa gušenjem skutera kogd 1/2 i 3/4 otvora gasa-koliko znam to se riješava sa položajem igle....
1.prijenos nije..iako u mom mjestu 2 dečka(majstora) koja se bave sa skuterima odma govore da je prijenos,prijenos je poštelan i gotovo je sve novo unutra...
2.problem se javio nakon što sam očistio weber 12(dizna 75) koji sam imao i koji je odjednom poludio tako da mu se niti ler niti smjesa nije dala poštelat..pokušavao sam 2 dana i jedan od ovih majstora je probavao i nije uspio...
3.stavio sam doma svoj stari dellorto 17,5 mislim da je phva oznaka(dizna 56) ali na kojem igla nije imala onaj osigurač pa sam stavio od webera iglu te diznu 75(možda je u njoj problem /prevelika?) i tako se do sada vozio nekih 700 km...weberova igla je bila podešena sa osiguračem na srednjem utoru od njih 5...sve je bilo ok sa startom i sa ubrzavanjem kad je gas ful odvrnut ali na polovici gasa ili na 3/4 se gušio,ler je bio ok,smjesa je bila dobra samo dok sam se vozio bez doziranja gasa-znači ful odvrnut...kad sam se vozi duže na pol gasa crna svječica....
4.jučer sam nabavio za dellortovu iglu osigurač i igrao se s njim poslije podne...naj#bo sam se ko bik za ništ...uglavnom:
-stavim ga na 2 položaj odozgora i skuter se guši na bilo kakav gas oko 40 kmh//i sa gljivom i sa airboxom
-stavim ga na skroz gornji položaj ista stvar kao sa 2 odozgora osim što sam ponekad uspio sa gljivom provozat se ali čim bi pustio gas odma bi se gušio(šaravić za smjesu je u ovom slučaju morao biti skroz zašarafljen dakle zrak smanjen)-upravo mi je to nelogično zašto se onda gušio na airbox???
-nakon toga sam ga prebacio na 2 odozdola od 5 utora,nisam probavao gljivom nego samo airbox i ide ok samo što nema ler gasa,šarafić za smjesu je na 1,45 puta odvinut,guši se također na manjim otvorima gasa osim na full gasu
-boja svječice je ok...
e sad dali da se vraćam na weberovu iglu pa da se s njom igram ili da probam još ova dva utora na dellortovoj???,što se mene tiče mogu se ja i ovako vozit ali kako da si pojačam ler gas??? i kolika će mi potrošnja bit kad toliko dignem iglu???
ajde iskusnjare pomažite sa savjetima...
i di nabavit manje dizne,,,moda mi čak treba ler dizna za ove manje otvore gasa???nemam blage dođe mi da ga šiknem u jamu i zapalim kad nigdje nemoš ništ nabavit i složit kak Bog zapovjeda...