Pozdrav ekipi nakon dugo vremena.
Naime, uhvatila me nostalgija šarafanja i nabrijavanja GY6.
Set Up je slijedeći:
cilindar 150 cc, glava s većim ventilima, repariran karb, dizna veća 2 broja, otvoren ispuh, spužvasti filter bez boxa, razdužen prijenos, nešto lakše rolice. Uglavnom neki base.
No problem je ovaj (ukoliko već postoji ovakav problem ili tema, a da je riješeno, prebacite me slobodno):
Kretanje, ubrzanje, pun gas, pola gasa, nema problema. Hladan, topal, svejedno je. Ali... Nakon nekoliko sekundi punog gasa, na recimo brzini oko 100, tu mu je i max negdje, vjerujem, počinje se gušiti, kao da karb ostane bez goriva. Na početku propuca par puta i ako nastavim s punim gasom, davi se, sve dok ne stane i ugasi se. U tom trenutku zavirim ispod "suknje" i vidim da u filteru i ima nešto goriva.
Nakon toga bez prevelike muke sastavi, ali moram sačekati par sekundi, tek onda krene normalno. Nakon toga ako mu dam pun gas ubrzo se ponovi isti problem. Da li je imao itko slična iskustva? Doduše motor je cijeli presložen, te ovakav problem mi se još nikada nije dogodio. Nedavno sam stavio veča crijeva goriva, veći filter goriva, rekoh, možda je protok slab, ali isti problem. Vakuumi ispravni. Ventili uštelani po prospektu. Ili je pak dizna premala?
Potpuni misteriji, zagonetka... ili možda propust. Prosvijetlite me.