Što ne otvoriš garažu i malo detaljnije predstaviš skuter.
Vlasnici novijih većih skutera jednom predstave skuter i nema ih više. Valjda toče i voze.
Što se tiče kvačila nećeš dobit ništa. Možda neki spuh s varalicom lambde, al to će samo da se dere i izgori ispušne ventile za konja i po.
A brate iskreno sta se tu ima predstavljat, ono na yt ima xy testova i reviewa, ja nazalost kad nesto gledam prvo gledam
dal ce mi pasat zbog mojih gabarita , tako da mogu vise pomoci recimo s te strane, za big bone heavy guys probleme..
Put mi je bio runner 2g,pa versys 650 9g i sad xmax 300, tako da realno
ni neam s cim da ga uporedim, al eto probat cu ti par rijeci napisat...
U potrazi za nekim jeftinijim dvokotacem, odlucio sam se sic na skuter, posto sam 188cm i trenutno nekih 114kg to mi bas i nije bio neki jednostavan zadatak.
Prvo sam na netu ispregledao sve zive moguce maxi skutere ..
Ma kraju sam, najvise zbog potrosnje, odlucio ogranicit potragu na 300-400cc skutere..
Nakon nekog vremenag isprofiliro se xciting400, xmax400,forza300..
Odlaskom u Slo mi se pruzila prilika sjest na preko 10ak modela skutera medju kojima su bili i doticni plus integra ..
Nista mi se nije svidjalo.Najvise me mucio polozaj sjedenja koji je nakon 9g motora tako cudan i neoprirodan na skuteru da je to strasno..
Uspio sam probat i provozat xmax400 i bio sam poprilicno razocaran (daanas mozda i nebi), imo je poprilicnu rupu kod kretenja i ne znam pre glomazan mi je bio.. Al posto drugih opcija bas i nije bilo to je nekako bila rezervirana opcija br 1..
Na kraju sam u Rodnom Osijeku sjeo na novu 300 i nije mi se tako losa cinila, pored je bila i 400ka ,al pored vecih gabarita i vece masine polozaj sjednja i kolicina mjesta je bila ista ako ne i mozda manja na 400ki.. Nova masina nova ciklistika i neki testovi su me na kraju nagnali da kupim xmax300..
E sad o skuteru,.. Sto reci, skuter je poprilicno vozan, fino starta (uzmite da imam 114kg) a na ravnom sam uspio navuc 146 po negovom satu ( s nekim laksim ide to i 160) te sam prolazio pored onog mjeraca brzine 135km je pokazivao... Mene i moju tezuine skuter najbolje povuce na 5k obrtaja a crveno mu pocinje na 9 misliim..
Skuter nema kick vec ima ono neko fino, vrlo linerano izrazeno ubrzanje.Imam osjecaj ko da je lokomotvina na paru ,pa se ono zahuktavam al nista na silu ili s mukom, jednostavno osjecate kako klizite sve brze brze i brze... Zastita od Vjetra je ok,moze i bolje al za nekog ko je doso s maltene naked motora moze to i puno gore..
Keyless sistem je ono nesto sto se covjek mora navikavat.. ja ovakav glup san ga vrlo brzo prokuzio i neznam ok mi je.. Ima prednosti al ima i mana..
Prostor pod sicom je po mom ukusu dosta razocaravajuc, ne stanu glomaznije stvari cak i moja hjc f15 kaciga stane samo u jednom polozaju pod sic..
Moram napomenuti da skuter izgleda uzivo poprilicno atraktivno i da mi ne skida osmjeh s lica..Moram rec da je yamaha pogodila tocnio u sridu..
P.S: Iskrena ispovjest.. Iako ima lanac , janaime moram probat sject i provozat xadv..Mislim da bi to bilo idealno za mene..
Nadam se da nisam previse smorio iliispo glup..