dobio sam u jednoj zamjeni baotiana Italscooter 2006ta cca4000km...volio bih ga regati i voziti ALI....
skuter je stajao jedno 3 god i nakon toga zajebavao pri radu bivšeg vlasnika koji je tada kupio potpuno novi fergazer i naštelao ga.
sa novim fergazerom je radio savršeno mjesec dana i tada iz čista mira počeo loše raditi.
SIMPTOMI:
pali gotovo uvijek iz prve.
kao hladan(pod čokom) radi na jedno 2500 okretaja, i vec vrti zadnji kotač..nakon 5-10min(previše) i malo turiranja ler gas padne ali ubrzo počene varirati na sljedeći način:
radi na 1000 okr, digne se sam od sebe na 2000, počne se gušiti i gasiti(tada ga malo dignem na gasu), i onda opet se digne na 1000okr, pa sam od sebe na 2000 i onda se opet počne gasiti i gušiti....i tako u krug
čok sam isključio kako bi eliminirao možda njegov pogrešan rad, i ništa se ne dešava( sad je već motor vruć)..znači nije do čoka.
motor vuče ali na način da od 1000-3000 okr, trokira i radi kao dvotaktni(rampampam zvuk), a kad se okretaji dignu prema max kao da radi normalno i dobro vuče....
kao vruć jedan trenutak radi kao švicarski sat, u sljedećem se počne gušiti i bez interevencije gasom došlo bi do gušenja nakon kojega više neće upalit sve do sljedećeg dana kad bude hladan...
prirubnicu sam pregledao čini se ok, i onu bakelitnu ispod, namazao sve ivasim80 diht masom...tak da mi se to čini ok...
sta bi još moglo biti? unaprijed hvala na svim savjetima