Obzirom na Pure jet sistem, osjetljiv je na prljavo gorivo... ja sam ga u 2 navrata dovodio u servis u garantnom roku, i oba puta su mi rekli da su čistili injektor, drugi puta su mi rekli da nastojim točiti na novi(ji)m pumpama (gdje su tankovi sa malo/bez prljavštine)... I "recept" je funkcionirao !!!
Nisam više imao problema, a oni su mi "uredno" svaki servis naplaćivali 170 Kn za čišćenje injektora...
Bio sam koristio one tabletice (po pola tablete u napunjen tank - Runerica prve generacije ima/la tank od 12 lit) što se prodaju na pumpama...
I mislim da je pomoglo ...
Piaggio je taj model Gilere i NRG-a (sa istim motorom) bio povukao pred 5-6 godina sa našeg tržišta, zbog nepouzdanog (čitaj: prljavog) goriva...
Runnerica ima kraj akumulatora "glavni" osigurač... nosi ga sa sobom, da ti se ne dogodi kao meni... jednostavno mi je stao... tad nisam ništa dirao, jer je još bio pod garancijom, pa su mi oni to riješili u servisu, ali od tad sam ga imao sa sobom...
mislio sam reći, provjeri jack, koji povezuje osigurač sa krugom struje skutera, ali (onda bi ti potpuno stao), mislim da je prljavo gorivo pravi razlog... i meni se palila lampica od greške na ubrizgavanju (simbol injektora se palio)...