Pozdrav, javlja mi se slijedeci problem, kada upalim skuter ne smijem ga pustiti da radi u leru bar jedno 30 sekundi, ako pustim ugasit ce se, ali nakon tih cca 30 sekundi mogu ga pustiti u ler bez da se ugasi. Isto tako nekada kada se vozim recimo 5-10 min i ugasim skuter, ne mogu ga upalit narednih par minuta. Nema sanse da ga upalim na kurblu nego moram preko alnasera i to moram pokusavati par minuta. To se dogodi recimo jednom u dva dana. Sumnjam na problem s karburatorom da bi ga trebalo ocistiti, ima filter goriva tako da sumnjam da je zbog necistoca. Airbox nije hermeticki zatvoren i njega bi trebalo promjeniti, da li postoji mogucnost da je u tome problem? Isto tako sumnjam da je mozda do pregrijavanja, buduci da je LC pa da nema vode?
Skuter sam kupio prije nekih 2 tjedna. Zadnji put je regan 2007 godine i navodno je 7 godina stajao u podrumu. Navodno mu je promjenjen karburator i par sitnica tipa akumulatora, koliko su ga prijasnji vlasnici servisirali ne znam.
Isto tako javlja mi se nekakvo zujanje kada dam gas do kraja, zujanje je negdje kod auspuha ili motora, nisam siguran, ali se javlja samo kada dam gas do kraja. Pocelo se javljati tek kada sam zamjenio auspuh buduci da je stari auspuh zahrdjao i generalno bio u poprilicno losem stanju (stavio sam original serijski od phantoma f12).
Inace radi se o Malaguti Phantom F12 LC (2003. godiste).
Molio bih vas ako nije problem da mi predlozite sta bih prvo trebao odraditi kako bi eliminirao kvarove. Moja pretpostavka je ocistiti karburator i zamjeniti airbox. Ne bih rastavljao blokove buduci da sam ih preko zime planirao kompletno rastaviti sve i ocistiti kako spada i vidjeti u kakvom je stanju. Unaprijed hvala na prijedlozima!