Tehnički kutak > Tuning skutera

aerox - ležaji u getribi

<< < (9/11) > >>

charnel:

--- Citat: robert - 13 Rujan, 2008, 22:46:40 ---onda su 2 semeringa i 4 ležaja ili?
2 x D10x30x9
2 x D17x40x12
sad još moram naći dimenzije semeringa (neznam zašto ali ovim tabelama nevjerujem)

--- Kraj citata ---

ja sam sebi kupio semeringe za getribu po toj tablici i svi su bili tocni.
al provjeri ti jos.

robert:
sa strane kotača bi trebao biti jedan i sa strane primara isto jedan semering!
po tvojoj tabeli je samo prjenos naveden i ne piše dali je taj isti semering na obe strane!
ako mi pukne film idem ravno u yamaha servis i lažem toliko dugo dok mi ne isprintaju sve dimenzije! :icon_biggrin: :toothy9: :icon_biggrin:

OvErLoAd:

--- Citat: robert - 13 Rujan, 2008, 22:46:40 ---onda su 2 semeringa i 4 ležaja ili?
2 x D10x30x9
2 x D17x40x12
sad još moram naći dimenzije semeringa (neznam zašto ali ovim tabelama nevjerujem)

--- Kraj citata ---

Tako je, 3 u bloku i 1 u poklopcu getribe (ako imaš serijski poklopac getribe ;D )

dhorvat:

2 x D10x30x9
2 x D17x40x12

--- Kraj citata ---

Rasipal mi se onaj ležaj na sekundaru (kod kotača) jer sam bio lijen zamijenit ga zajedno sa ostalima prije mjesec dana i sad ponovno priča od početka, al ovaj put ide SVE novo:

Znači ležaj u dekliću je identičan onome na sekundaru?

A semerinzi? Imam tu dimenzije:
Semering 22x33x6
Semering 34x39x4
Semering 17x28x5

Koji meni trebaju i koja količina kojeg pojedinačno? Kolko ih sve zajedno ide u getribu? Kolko sam ja vidio bila su dva semeringa, na dekliću sa strane polutki i na sekundaru sa strane kotača.

dhorvat:
Evo, dimenzije svih ležajeva i semeringa u getribi za minarelli (sa Aeroxa 2001.)!  :icon_thumright:

Dimenzije semeringa i ležajeva sam provjerio sad kad sam ih vadio van radi izmjene, unutra su bili tvornički... i ovako:

Ležajevi su svi SKF, a semerinzi Corteco plavi!

Ležaj na dekliću je običan sa metalnom košuljicom, a kod kotača na sekundaru je kompletan zatvoren sa plavom gumicom kao dihtung sa OBJE strane.

Semering na dekliću ima i smjer koji obavezno mora biti lijevi, odnosno obrnut od kazaljke na satu  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju