Općenito > Propisi
Mogu li vozit skuter do 50ccm ako mi je oduzeta A kat ??
Darius1950:
--- Citat: balki - 12 Veljača, 2015, 20:13:51 ---...i vozila u pratnji smiju doslovno sve i mora se apsolutno poslusati njihove naredbe vezane za promet.
--- Kraj citata ---
Vozila u pratnji su druga stvar jer njima u pravilu policija unaprid osigura trasu i zatvori promet na semaforima
Corector:
Prolaze svaki dan kroz crveno s rotirkama i šta sad?
ivanm:
sva vozila s plavim i crvenim rotirkama i sirenom bez problema prolaze kroz sva križanja bilo kada..
muriji se moraš maknut, mene su čak par puta doslovce izgurali s ceste kad je po pantovčaku prolazio netko u pratnji.
a pratnja je znala biti, dva policijska motora bmw, pa jedan policijski auto pa dva policijska crna bmw auta, pa dve crne limuzine i iza njih još jedan policijski auto i motor..
kad je išao samo netko u crnom autu sa plavim rotirkama, suvozačevo staklo je bilo otvoreno i stop lizaljka vani i zaustavljao je sve, jednom mi oduzeo prednost tak da sam se skoro sudario s njima..
ne ulazim u to što je sve po zakonu ali znam da murija prolazi gdje i kad hoće.
a vatrogasce i hitnu puštaš normalno jer nisi idiot..
SixPack:
To je isto kao i pratnja po autobahnu, zoki i decki u crnom laganini 200 i sve pet, tj. sve po zakonu :icon_biggrin:
3alfa3:
vec je napisano - vozila hitne, murije, vatrogasaca (vjerojatno i vojske RH) smiju prolazit na crveno uz upotrebu zvucnih i svjetlosnih signala, ali samo ako ne ugrozavaju druge jer inace ce bit krivi za sudar i ostecenik ce se uredno naplatit iz njihovog osiguranja.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju