Općenito > Generalno o skuterima
Gilera Nexus 300 ili Kymco Downtown 300
dmsatdo:
Molim pomoc.Samo ta dva modela dolaze u obzir.Kakva su vasa iskustva itd.Malo me brine nexus zbog niskog volana,gledao sam slike i vidim da su koljena vozaca dosta visoko.Visok sam skoro 190 cm pa da nebi bilo problema.Potrosnja kod oba se krece oko 3.5 l i to me ne brine.Kakav je kmyco za servisirat,rezervni dijelovi i pouzdanost?!
I vozne karakterstike,koji bolje lezi po zavojima itd.
hvala
renato_180:
jedino iz iskustva što ti mogu reć je da na nexusu što se tiče visine nećeš imat problema, ja sam visok isto 190cm kao i ti i vožnja je bila više nego ugodna ... e sad pitanje koji od ta dva da se mene pita to bi bio nexus
steeef:
nexus je najsportskiji skuter u toj klasi maksi skutera,tak da je i kruci i dobro lezi na cesti..
kymco je vjerojatno vise kruzerski poslozen..
kymcov agregat je punih 300 cc tj 299 i raspolaze a 29.5 ks dok je na nexusu zapremina 278cc i ima 22.6 ks..
eh sad,usporedni test ta dva skutera bi bil najrealniji za vidit razlike i pomoc u odabiru..
kymco je puno napredoval sa razvojem masina i samom kvalitetom skutera..
s druge strane servisna mreza i dostupnost dijelova je opet na strani piaggia tj nexusa,a i cijena dijelova vjerojatno posto se ti agregati ugradjuju na puno raznih modela unutar grupacije..
moj odabir bi pal na nexusa ali 500..
rega za 300 cc skuter je u kategoriji sa ovim od 500 pa je i cjenom tu negdi..odrzavanje 500 cc nexusa naspram ovog 300 je zanemarivo skuplje mada su neke stvari cak jeftinije za 500 nego za 300 cc..
JosipMarijanovic:
Kymco ti puno bolje vuce i ide kad mu nego Nexus. Poslije 100km/h na full gasu pocne jos jace vuci. Odlicna masina. Skupo odrzavanje. Remen orginalni 1200-1400kn. Neke zamjenske opcije nema jer je ovaj najkvalitetniji. Posvecenost detaljima odlicna. Pogledati samo bravicu kljuca. Materijali ne djeluju jeftino, ALI hoce pohrđati nakon godinu dana koristenja. Ovaj susjedov koji se vozi 8-10mj godisnje sad je 2 godina i pun je hrđe. Covjek je to reklamirao i neznam u kojem je to sad procesu ali u zivotu nisam vidio hrđavog nexus-a.
steeef:
orginalni remen za nexus je 600 kn,s tim da ima i jeftinije alternative..
za nexus 500 je možda 50, 60 kn skuplji...
ova cifra od 1200-1400 kn mi zvuči abnormalno..pitanje kolko onda košta neki mehanički dio mašine danas sutra da ode..ili od elektronike..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju