Ostalo > Razne offtopic teme :)

LED zarulje za stan/kucu E27

<< < (4/5) > >>

JosipMarijanovic:
U dnevnom boravku imam dva lustera. Jedan sa jednim grlom. I drugi sa tri grla. U ovom sa jednim je ledica oblika klasicne lampe E27 9W u specifikacijama kao 60w normalna. Iskreno to toliko jako svijetli da hodamo po kuci sa  :glasses9: Ledica je od Osrama. U ovom grlu di su tri sam kupio u kauflandu na akciji ledice 2.5W komad GU15 grlo. Imaju uzi kut osvjetljenja ali posto su tri i iznad stola raspoređene opet svijetle jako. U sobi tri zarulje E14 30kn komad lidl 3.5W svaka, efekt  :glasses2:

Sve ledice su topla boja.

Tamo di imate vise grla ce vam biti dovoljne slabije ledice vise komada i sa manjim kutem osvjetljenja pod uvjetom da ih usmjerite i rasporedite kako treba. Ako imate jedno klasicno grlo onda Osram, Philips i ekipa cine cudo. Jedna ledica je na akciji bila 60kn. Bila je i jaca verzija od 12W za 75kn.
Interspar ima i neku drugu marku ledica koju prodaju. Isprobane kvalitete. Snaga je ta koja pise. Slobodno kupite. Povoljne su.

anabellas:

--- Citat: Pulss - 03 Veljača, 2015, 04:00:28 ---Koju preporucate da uzmen ako uziman za recimo kuhinju i sobu, ako san dosad ima 100w zarulje, koje ce bit dovoljne da svijetlost bude priblizna ? I da, cool ili warm white ?  ;D

--- Kraj citata ---

kako ti pase zapravo, topla svijetlost se preporuca u prostorijama u kojima se cesto boravi kao spavaca soba a kuhinja moze i malo hladnije.
u sobi meni osobno nije pasalo bijelo svijetlo jer oponaša danje svijetlo pa djeluje neprirodno , a ak je noc ocu da je noc a ne dan hahah  :laughing7:

Josip-98:
Ja iman svugdi plafonjere od 3 zarulje pa bi bilo dobro 7w warm white ona ka kukuruz to bi bilo odlicno
Jos da vas pitan iman doma sank i povise su 3 one zarulje gu5.3 sad je mislin 35w zarulja koliko bi bilo dovoljno za led zarulje jacine

JosipMarijanovic:

--- Citat: Josip-98 - 03 Veljača, 2015, 12:05:57 ---Ja iman svugdi plafonjere od 3 zarulje pa bi bilo dobro 7w warm white ona ka kukuruz to bi bilo odlicno
Jos da vas pitan iman doma sank i povise su 3 one zarulje gu5.3 sad je mislin 35w zarulja koliko bi bilo dovoljno za led zarulje jacine

--- Kraj citata ---

Ona od 7W bi bila dobra ako je pravih 7W.

GU zarulje bi ti bilo dobro da je svaka 3.5W uz dobra izlazni kut svjetlosti

Sandman:
Ja sam više manje doma sve promijenio za stedne ili led.
Uglavnom zakljucak: u boravku je plafonjera sa 6 led gu10 od 2w, kad se to upali lagano je betlehem, ako pogledaš prema gore 5 min se pozdravi sa vidom  :toothy12:. znači 6x2=12w (da su 3 od 100w ne bi tako svjetlile)
U kupaoni sam uzeo ugradbene 2 led sa plavim obrubom i to slabije od 5w i ne mogu opisati kako dobro bacaju svjetlo po ogledalu.

U biti je sve stvar navike, meni više odgovara day light nego worm light. A ako je približno istina za wate onda skoro u cijelom stanu nemam ni 150w ukupnih potošaća (ne znam koliko troši 3m led rgb traka).

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju