Ostalo > Razne offtopic teme :)
LED zarulje za stan/kucu E27
Josip-98:
Jel netko naruciva led zarulje sa ebaya, kakve su van se pokazale, koje bi preporucili itd. Mislin se uzet one E27 7W jel bi to bilo dovoljno(u one plafonjere sa mutnim staklom idu 2 ili 3 zarulje ) ili bi tribalo malo jace. Kakve su kvalitete, ima li mozda koji link da bi preporucili :dontknow: :dontknow:
vukas:
Ja sam uzeo par ovakvih.
Za nekakav hodnik ili neku prostoriju gdje ne treba biti baš jako osvijetljeno je u redu(ako je samo jedna). Ta od 6W je ekvivalent po mojoj procjeni kao 50W obična sa žarnom niti. Nije skroz bijela, nije onako čudna i umjetna kao što obično jesu LEDice koje služe kao rasvjeta, ali bez obzira što je boja warm white nije skroz prirodna i žućkasta kao obična. Vjerojatno je negdje od 3000-3500K boja.
Postoje jače od 8W i mislim da staviš takvih 2, 3 od 8W u plafonjeru, da bi svjetlilo sprave.
Kod mene doma 3 komada od 6W(zamijenio obične izgorene od 60W) svijetle već mjesec dana bez ikakvih problema i promjena. Jedina im je mana visoka cijena, ali mislim da ako izdrže par godina da se isplate.
I još jedna stvar, primijetio sam u plafonjeri gdje postoje 2 grla, ako staviš jednu običnu i jednu takvu LED da je boja svjetlosti kao da je dan, odličan efekt i nekako se bolje vidi.
Josip-98:
ma volija bi bas ono da je bijela boja, mrzin ove zute
zvonkec92:
ja imam vec god dana po cijeloj kuci te zute led zarulje, mislim da su po 5w svaka, upaljene su non stop dok sam u kuci. to ne trosi nista struje. a u mojoj sobi imam luster sa 5 onih od 3w i meni dobro svijetli.. a i naviko sam vec s vremenom na slabije osvjetljenje tko da mi netrebaju reflektori po kuci..
anabellas:
te bijele sto oponasaju danje svijetlo su trash samo takav a i dokazano utjecu na lose raspolozenje :icon_thumright:
imo sam u sobi ledicu s ebaya od 20w i vratio sam štednu zarulju od 30w jer pet put jace svijetli.
vjerojatno zato sto su onaj skart oko 20kn s ebaya :D
cura ima philipsovu doma 11W i dobro svijetli tako da odustanite od ovih jeftinijih ebay ledica
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju