Tehnički kutak > Tuning skutera
Speedfight 2 100ccm - Neće upaliti,problem s strujom
vktr:
to ne igra nikakvu ulogu kaj je aku od auta 45 ampera a ovaj moj 4-5A?
e i da zašto nije imalo učinka kad sam spojio napajanje od kompa 12v, niš se nije desilo
3alfa3:
--- Citat: vktr - 11 Rujan, 2008, 22:52:41 ---to ne igra nikakvu ulogu kaj je aku od auta 45 ampera a ovaj moj 4-5A?
--- Kraj citata ---
Pa nema veze koliko je AKU jak nego je samo bitno da ima isti napon. I bolje da je 45Ah - mozes dulje verglat skut, a da ne ispraznis akumulator.
U vezi napajanja od PC-a... Nemoj to radit jer mozes skurit napajanje kompa jer anlaser povuce dosta struje, a PC definitivno nije namijenjen tome.
vktr:
PC napajanje mi ima oko 16 ampera po railu, uglavnom spojio sam danas opet to napajanje od kompa, valjda je jučer nekaj krivo bilo, analser ne znam jel nije imo dost snage zbog slabog napajanja ili se pokvario ali samo je vrtio malo u prazno, ali onda sam zakurblo i iz prve je upalio.
Vjerojatno ima neke veze kod kjluč, valjda mu treba nekaj struje da detektira kod
Sad se idem vozat satima u nadi da će napunit akumulator, jer ako je još neki kvar u vezi punjenja akumulatora ili ako je akumulator šugav onda se mogu ubit jer para nema
3alfa3:
Trebas izmjeriti napon akumulatora. Ako je pao ispod 11V onda ga mozes baciti jer ga vise ne mozes napuniti.
Prouci malo ovo:
Mjerenjem napona se moze pretpostaviti kapacitet akumulatora. Tablica
izgleda ovako nekako, a mjeri se 5-6 sati nakon sto je aku napunjen (sto
ukljucuje i voznju, pa mjeri par sati poslije voznje i pri temperaturi oko 15-25C)
12.65V 100%
12.45V 75%
12.24V 50%
12.06V 25%
11.89V potpuno prazan
vktr:
Moguće, a jel mu već i vrijeme došlo? 5 godina je star.
Sad sam prošo 15 kilometri i vratim se doma i pokušam verglat, u teškim nekim mukama anlaser ide onako ko vešmašina usporeno.
Ali sad pali na kurblu i bez PC napajanja :toothy12: što će vjerojtano trajati kratko(do sutra)
Multimetar mi osto kod buraza :( al dobro ovo je očito znak da je akumulator ošo, a jel moguće da je ošo zbog kratkog spoja koji je zapravo dugi spoj jer je vjerojatno nešto stajalo kratkospojeno danima, ali osigurač nije zgorio...
Jer zapravo, akumulator je sasvim dobro funkcionirao, ali moguće da sam ga ubio s muzikom, ili je možda negdje neki kratki spoj, ili jel moguće da krepa ako 2 dana svjetle 2 ledice i alarm dobiva svoje napajanje za nešto šta mu treba već.
Ma zapravo ne da mi se razmišljat, probat ću ga napunit kod frenda kad ga ulovim da ima vremena, ako ne ide novi akumulator i bok
Uzto sam i primjetio da slabije ide...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju