Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner 300ie by 209
nikola.dragicevic8:
Ovo znači da bi na 300 ccm trebao pogoditi nekih 7500 - 7600 kroz ubrzanje? Mislim da mi trebaju bar 15 g rolice da bi to dobio s polinijem. I kakav utjecaj ima centralna opruga na okretaje, recimo ak sa 14 g i serijskom centralnom vrti 8200, sta bi se trebalo promjenit da ubacim polini plavu umjesto serijke?
steeef:
serijska ak je nova onda ju ostavi,uzmi minimakno 15gr rolice i probavaj..
za plavu isto,treba nac kolko je tvrda plava a kolko serijska,za meksu oprugu lakse rolice za tvrdju teze..u oba slucaja treba se poigrat
Corector:
Generalno kod piaggia dolaze tvrde duge centralne opruge zbog ostrijih kutova serijskog variomata koji brze izbacuje rolice.
Kada stavis sport vario na serijski centralni on pruza velik otpor pod dugom oprugom koja mora malo jace usporiti pa popustiti u nekom trenutku i narusava linearnost mijenjanja prijenosnog omjera, pa imas negdje prevrtavanja ili rupu. To je zato sto sport variomat ima ravnije kanale i sporije izbacuje rolice, a tu dobro sjeda meksi centralni jer nece upasti u rupu i prevrtavati, makar bilo slabo izrazeno.
Dakle sa drugim centralnim jos malo ispeglas krivulju razvijanja snage i momenta, otvara ti jos malo prostora za poboljsanja, iako serijski nije los.
steeef:
obrnuto,aftermarket vario ima ostrije kanale rolice a krace i samo tijelo variomata je plice..
nije ista stvar na 4t koja je momentnija masina od 2t i ne jebe ju rezonancija auspuha..
tak da sa serijskim centralnim se da bez problema ustelat 4t masina,s tim da na krajnjoj drzi dosta nize okretaje nego serijski.
nikola.dragicevic8:
http://www.easyparts.nl/Variator-Spring-POLINI-Maxi-(4.5)-Piaggio-125-%3E300-4T_(Variator%20Springs)-p1313482.html
tu kaže da je polini plava 30 kg, ne mogu naći koliko je serijska. Btw, serijska na skuteru je nova, ima mozda 500 km. Nista, narucit cu ja tu plavu i 15 g role pa isprobat kombinacije :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju