Tehnički kutak > Tuning skutera

Prenos!?!?

<< < (2/8) > >>

Crazy Kuree:
sve se da sredit samo treba imat volje a to ružno izgleda jer je veliko(prenos taki) vidio sam negdje na slici al zato ide heh

stupar:
ja nisam mislio prenos na skuteru sa brzinama..nego jednostavno smao lančani prenos,jedna brzina :D i dosta  :binkybaby: heh

Benjamin:
Samo lancano s jednom brzinom nebiradilo..mislim bi ali bi trebala biti getriba s neutral pozicijom...podrazumjeva se da treba biti kompletna g etriba s lamelom...i onda to vise neib bio skuter nego motor ubiti...ko RS 50 recimo...ali cim ima neutral i prvu brzinu onda nevidim problem zas se nebi i vise brzina menutlo...

A ako si mislio da ima smao 1 brzinu u kojoj je cijelo virjeme i da da vozis ko na  obicnom skuteru s remenim prijenosom onda je to nemoguce..jel se radilica stalno okrece na leru...zato postoji i kuplung i zvono...kada dode na dosta velike okretaje da postepeno pocne hvatati jel da je pijenos smao odjednom motor bi crko..isto ko kad prenaglo pustis kuplung na autu ili ga pokusavas u brzini upaliti...

Jedino kaj bi se dalo izvesti s lancem je ko na derbiju ili na tomosu..tomos ima isto laelu i zvono i onda se sa zvona preko lanca prenasa na kotac snaga...ja mislim da su sve tehnike prijenosa razradene i da ce se tesko jos nesto novo izmisliti..jedino se da poboljsati trenutne prijenose...

3alfa3:

--- Citat: stupar - 10 Rujan, 2008, 08:36:35 ---ja nisam mislio prenos na skuteru sa brzinama..nego jednostavno smao lančani prenos,jedna brzina :D i dosta  :binkybaby: heh

--- Kraj citata ---

Ne dolazi u obzir. Ni teoretski.
2T motori imaju snagu i moment na uskom podrucju okretaja i prijenos bi trebao uvijek biti u tom rasponu. Za lancani prijenos bi trebao valjda 15-20 brzina da ga odrzis na tim okretajima.

Probaj staviti samo 1g lakse ili teze rolice pa vidi koliko to utjece na performanse, a radi se o jako maloj razlici u poziciji remena na varioamtu i zadnjim polutkama.

ivanm:
evo ovaj se motorić i danas proizvodi a prijenos ima sistem varijatora i lanca..
s tim da se dosta nisko vrti..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju