Općenito > Oprema

Info o shoei xr-1000

<< < (4/5) > >>

zvonkec92:

--- Citat: 3alfa3 - 14 Prosinac, 2014, 16:08:51 ---Cak i njen nasljednik ima nasljednika.
Nema skidivu unutrasnjost, a kad je bila aktualna, bila je OK kaciga

To da nadjes i novo u ducanu, skoro je neupotrebljivo jer je prestara kaciga. Prestala se radit prije sigurno 4-5-6 godina, a kacige traju 5 godina nosenja, odnosno 7 godina ako nikad nisu bile na glavi

--- Kraj citata ---
cek jesam ja dobro shvatio ili ?  znaci nova kaciga da se ne nosi ima rok trajanja 7 godina? i nakon 7 god da ni jednom nije bila na glavi, mozes ju bacit?

Tomi_ZG:

--- Citat: zvonkec92 - 15 Prosinac, 2014, 07:26:05 ---cek jesam ja dobro shvatio ili ?  znaci nova kaciga da se ne nosi ima rok trajanja 7 godina? i nakon 7 god da ni jednom nije bila na glavi, mozes ju bacit?

--- Kraj citata ---
Da,zato kaj ljepilo koje drži unutrašnjost kacige na okupu popusti s godinama,mada tebi zakon ne brani nošenje takve kacige,npr. zakaj bi mijenjao ulje u autu nakon jedne godine kad to isto ulje može podmazivat još tri godine i više ak ga samo nadotačeš,karikiram za usporedbu.

A kaj se tiče vrijednosti takve polovne kacige ak je stara kak Alfa veli i još nošena ne vrijedi ni pišljive bobe,možda 300-400kn(možda sam i puno rekao) pa da je nova došla i 4000kn.

zvonkec92:
svašta :/  a ove jeftine kacige kaj nisu ljepljene i na kojima se unutrasnjost da skidat?

Tomi_ZG:
Svaka je ljepljena,to se odnosi na školjku u unutrašnjosti,kalup.

3alfa3:
Stiropor u kacigi ima rok trajanja koji gubi svojstva vremenom.
Kaciga prvenstveno cuva mozak. Da bi mozak bio sto zasticeniji, stiropor mora bit u stanju udarac prenijeti na sto vecu povrsinu. Kad je prestar, smrvit ce se na mjestu udarca ili u boljem slucaju se nece smrvit, ali ce povrsina njegove deformacije biti manja sto nije dobro u scenariju kad ti kaciga treba da ti sacuva mozak.
Meni moj mozak vrijedi dovoljno da rashodujem kacigu staru 5 godina, ako nebi imao novaca za drugu, nebi se vozio i glava bi bila jos zasticenija :)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk 2

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju