Općenito > Maxiskuteri

Nexus 500 - SAVJET i postoji li serijski nexus 500 sa master 493 mašinom ?

<< < (3/4) > >>

3alfa3:

--- Citat: balki - 07 Studeni, 2014, 13:44:01 ---Auto moraš imati a motor voliš, isto tako ženu moraš imati a ljubavnicu voliš
 :toothy9:

--- Kraj citata ---

Ovdje je rijec o skuteru, a ne motoru  ;D

steeef:
dr.pulley je po meni nist...jedino mozda trajnost,ako je kvalitetnija plastika kakva..
rolice kakve god da si stavil lakse od ovih kaj si dobil sa polinijem,dobil bi isti efekt koi sad imas sa tim dr.pulley - prevrtavanje...(samo mi nemoj spomenut jos fuzzy washer  :icon_biggrin: )

zato masina sad gura slabiju krajnju..
na kojeg god sam 250cc skutera sam stavil polini,nije izgubil nist na krajnjoj nego je jos i nagural koi km,uz manje obrtaje na maks brzini koju je naravno postigel puno prije nego sa serijskim..

cim jaci skuter,manje toga je potrebno i pozeljno cackat..
jedino variomat i deri..
ljubo more rec kaj i kolko je dobil sa polinijem naspram serijskog.

ljubo46:
dobio sam s polini variomatom sve što sam mogao sanjat-...
ubrzanje bolje pa skoro za duplo, a poslije 130-140kmh motor ide u sve manje okretaje i tu se mašina uvelike štedi i čuva (za one koji se brže voze, autoput i sl.) a da ne govorim koliko su manje vibracije kod kretanja koje su karakteristicne za master 500 mašinu... :icon_thumright:

Kipster:

--- Citat: steeef - 07 Studeni, 2014, 17:28:09 ---dr.pulley je po meni nist...jedino mozda trajnost,ako je kvalitetnija plastika kakva..
rolice kakve god da si stavil lakse od ovih kaj si dobil sa polinijem,dobil bi isti efekt koi sad imas sa tim dr.pulley - prevrtavanje...(samo mi nemoj spomenut jos fuzzy washer  :icon_biggrin: )

zato masina sad gura slabiju krajnju..
na kojeg god sam 250cc skutera sam stavil polini,nije izgubil nist na krajnjoj nego je jos i nagural koi km,uz manje obrtaje na maks brzini koju je naravno postigel puno prije nego sa serijskim..

cim jaci skuter,manje toga je potrebno i pozeljno cackat..
jedino variomat i deri..
ljubo more rec kaj i kolko je dobil sa polinijem naspram serijskog.

--- Kraj citata ---

Išao sam navođen time što si rekao da nexus 250 sa polinijem od 6rola najbolje radi sa 13g rolicama, iako on dolazi u setu sa 11.8g rolicama. Ovaj moj variomat dolazi u setu sa 9.2g rolicama pa računica izgleda ovako ako ukupna težina ima ikakvog utjecaja: 9x9.2g=82.8g, 6x13g=78 i na kraju 9x8.5g=76.5g što je bilo najbliže ovome što imaš sa 6x13g. Očito je da to scarabeu ne paše, iako bi možda na nexusu bilo savršeno, ili se pak ovaj sa 9 rola ipak znatno razlikuje od ovog sa 6 rola.

Kako god, stavit ću orginal rolice 9.2g pa ćemo vidjet kako će ići.

Ima tko voljan posudit alat da to sam rješim ili volje i vremena pola sata da to ubacimo?  :)

Kawa:
Pozdrav, zanima me posjeduje li itko ovdje nexus 500 proizveden 2005. dakle, stariji model, i kako je zqdovoljan s istim, te jel se isplati uzimati to godište obzirom na pouzdanost i možebitne probleme s mašinom?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju