Ostalo > Razne offtopic teme :)

HTC One M8 vs. Samsung S5, a i sve ostalo vezano uz mobove

<< < (270/279) > >>

3alfa3:
Nakon cca 4 godine sa HTCom iz ove teme, prije 2 godine i par mjeseci sam kupio Samsung S8. Baterija (ako je vjerovat phoneinfo app) je na 95,4% potrosenosti ,a takaav mi je i subjektivni dozivljaj - ne vidim da traje krace nego kad je bio nov. Punim ga kao i uvijek: do 80tak% napunjenosti osim ako idem nekam dulje van (s motorom, na primjer), tada naravno na 100% baterija).

Nema ni crticu na sebi, nema nikakvu zastitu (OK, nosim ga u moto jakni u futroli koju imam jos od HTCa), 2 puta je pao sa stola u garazi na beton (gladak beton, pofarban) pa je kliznuo po njemu metar-dva, ali bez ikakvih tragova, ocekivao da bu puko jer je cijeli stakleni, ali eto nije se ni ogrebao.

Za moje potrebe je OK, na sucelje sam se brzo navikao nakon HTC-a i sad mi to odgovara pa ce vjerojatno i slijedeci biti Samsung S serije, tamo negdje za 2 godine i gotovo sigurno ne zadnji nego predzadnji model (zbog cijene). TAko sam i S8 kupio kad je izasao S9 i platio 3300kn u ducanu, nebrendiran. (inace, prvi mob u zivotu da sam kupio u ducanu, do sad uvijek Njuskalo iako novi neotvoreni), a i cijena je uvijek bila nekih 3000kn.

Nekak mislim da na taj nacin (kupujuci predzadnji top model) imam funkcionalan kvalitetni mob sa puno tehnologija u sebi koji ce godinama bit OK po pitanju performansi.

Corector:
A cuj, na aliju i slicnim, imas jako puno srota. Za markentiske trikove oko napuhavanja brojki se lako raspitas, zatim imas recenzije, a tek naposlijetku dolazi iskustvo gdje mozes "od oka" procijeniti koja je to klasa.

Ove zastite sto si mi nabrojao za Samsunga su izazvale smijeh kod mene, a sad cu ti navesti razloge i zasto:
- tempered glass, to nemam
- armirana hardcore maska, to takodjer nemam, nego sam dobio uz mob Oem neku tanku gumenu, rekli bi basic, ali je kvalitetna

To dvoje pridonosi nezgrapnosti i povecanoj masi fona, tako da ne bi to vise, fala :D

Ne znam sto ti je hit kod kineza, nisam previse u tome, osim da znam da imam jednu od jacih serija po klasifikaciji, ima ispod toga jedna oslabljena, pa jos jedna cini mi se.
Sad sam uzeo starom noviju generaciju, Redmi note 9 pro, znaci jsta stvar, samo zeru jos veca, i malo apgrejdana. Radi za Oskara, a nadam se da ce posluziti. Kosta nekih 1800kn.

Ovo nisu nikakve kopije niti fejkovi, to je proizvod s kojim se probijaju na trziste. Dakle ako sam ja zadovoljan, zanima me tko nije? Ha ha

U principu, zanima me koji su benefiti u usporedbi s 50 i vise % skupljim renomiranim brendovima? Imam feeling da je apsolutno nepotrebno ici preko toga? :icon_scratch:

ivano_007:

--- Citat: 3alfa3 - 04 Siječanj, 2021, 20:26:04 ---TAko sam i S8 kupio kad je izasao S9 i platio 3300kn u ducanu, nebrendiran. (inace, prvi mob u zivotu da sam kupio u ducanu, do sad uvijek Njuskalo iako novi neotvoreni), a i cijena je uvijek bila nekih 3000kn.

Nekak mislim da na taj nacin (kupujuci predzadnji top model) imam funkcionalan kvalitetni mob sa puno tehnologija u sebi koji ce godinama bit OK po pitanju performansi.

--- Kraj citata ---

Tu smo isti ;D sad su krenili sa ovom S20 serijom, pa mislim da je S10 sad "predzadnji model"

--- Citat: Corector - 04 Siječanj, 2021, 20:30:27 ---A cuj, na aliju i slicnim, imas jako puno srota. Za markentiske trikove oko napuhavanja brojki se lako raspitas, zatim imas recenzije, a tek naposlijetku dolazi iskustvo gdje mozes "od oka" procijeniti koja je to klasa.

--- Kraj citata ---

Nadopunia sam svoj prethodni post pa pogledaj :icon_thumright: uglavnom su recenzije kupljene... Rusi pišu na engleskom bolje od Engleza. Onda kao neki Rus napiše pozitivnu recenziju i kao skupi 100 lajkova na recenziju. Samo varaju ti Kinezi :angry7: kod kupovine sad samo gledam ove loše recenzije. U njima nađeš o kakvoj se klasi uređaja radi... ovi feedbackovi sa 5 zvjezdica su beskorisni.

--- Citat: Corector - 04 Siječanj, 2021, 20:30:27 ---To dvoje pridonosi nezgrapnosti i povecanoj masi fona, tako da ne bi to vise, fala :D

--- Kraj citata ---

Ovi obični Samsunzi su još u prihvatljivim dimenzijama i kad se stavi armirana maska na njih (ne mislim na Note i + verzije), nego na obične Galaxy S8, S9, S10, S10E...

A zašto se ljudi odlučuju na brendirane mobitele? Stvar navike. Znam da mi se Samsung pokaza dobar i ne eksperimentira mi se pri kupovini. Po navici kupujem mobitel svako cca. 5 godina i tad želim kupiti nešto i ne mislit se o mobitelu do sljedeće kupovine... mislim da bi dobia živčani slom da kupim Kineza pa se pokvari za godinu dana, pa moram spašavat fajlove, gledat koji ću drugi mobitel uzet. Pa dok naručim svu opremu iz Kine za njega, pa dok dođe to s eBaya... To bi mi uzelo i vremena i živaca. Ne eksperimentira mi se.

Corector:
Nisam znao za ove placene recenzije, odnosno do sada mi je bio dovoljan dokaz realna fotografija i prikaz kako ta stvar radi. A za te powerbankove nisam nikad nasjeo jer se los glas o njima i fintama procuo odavno.

Kuzim da si ziheras, makar sumnjam da bi i ja bio unatoc nezgodnim iskustvima, jer radi se o masi.

PS jucer su bili neki upadi na drustvenim mrezama, tvoj poznanik te pita za broj telefona, u stilu: "ej bok, ja sam. Daj mi posalji svoj broj moba", i kad to ucinis lik%u010Dina ti upadne u gmail. Sreca pa je bio skuzen (doduse s malim zakasnjenjem), i ovaj brze bolje mijenja pass na gmailu, a na messenger mu stize poruka "zasto si promijenio sifru"?

Jednom sam dozivio takvo neugodno iskustvo, s malwareom, i skuzio ga na vrijeme taman dok je poceo kriptirati i od tada imam offline backupove, i ne zelim imat veze da me netko ucjenjuje i srusi mi online zivot, niti ga zelim online jer jebes ti tripanje preko tipkovnice ili kontrolera, taman posla da dozivim dvostruku pr%u010Dionicu, dovoljna je i jedna u realifeu.

ivano_007:
Baš pogledaj tako neke recenzije. Svaka točka na mjestu, svaki zarez... di su one stare recenzije kad bi Rus krenia pisat pola na ćirilici, pola na latinici, pa pomiješa u rečenicama englesko-ruski-skadinavsko-mongolijski jezik. E to su bile prave recenzije :frajer:

Ali daleko najjača recenzija koju sam jučer vidia od Španjolca jednog "uređaj je došao razbijen. Po izgledu ambalaže rekao bi da je prošao 7 ratova dok je došao do mene. I kao da je u svakom od tih ratova izgubia bitku"  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju