Opet hvala svima za informacije.
Evo jutros sam isao da ga probam, a vodio sam se ovim stavkama koje mi je balki napisao. Po ravnom nije htio preko 55km/h, to mi je malo bilo cudno (nije da mi je bitno, ali ipak balki rece da bi trebalo 80-90 pa mi bilo sumnjivo), pa sam pitao covjeka, kaze da nije nikad skinuo blokade. Moram mu vjerovati na rijec jer ne znam provjeriti sam. Isao sam i uz brdo (prilicno velikog nagiba, gotovo kao moje) i djeluje mi ok. Cak sam i pokusao krenuti uz brdo i nije bilo nikakvih problema. Obrtaji nisu opadali (ako me sjecanje ne vara vrtio se oko 7500 rpm), ali jeste brzina, u podnozju brda sam isao nekih 40-45, da bi pred sami vrh opala na 32-33. Meni to nekako zvuci logicno, ali ne kosta me da naglasim. Obrtaji su bili konstantni. To brdo je pred vrh najstrmije (ko je iz Sarajeva znace, isao sam uz Dalmatinsku ulicu) i tu pred vrh sam stao na crveno i krenuo bez ikakvih problema.
Primijetio sam jutros i da je covjek upalio na kurblu. Pitah ga je li ima neki problem sa paljenjem, kaze da nema, nego da mu je neko preporucio kad skuter stoji nekoliko dana da ga prvi put upali na kurblu pa on tako praktikuje. Uz skuter dodje jos i kaciga, sto nije spomenuto u onom oglasu, koja mi ne moze, ali mogu je koristiti kao drugu, za eventualnog saputnika. Jos dodje i neki kofer nazad koji je prilicno velikog kapaciteta, ali je mnogo ruzan
. Mislim da jos ide i cerada u paketu...
Vrlo malo je ogreban sa lijeve strane (mozda kao povrsina nokta), kaze da je on to ogrebao od vrata garaze.
Meni se svidio, ali mislim da bi bilo dobro da odem i do majstora.
Btw, jutros sam naisao i na ovaj oglas (
http://www.pik.ba/artikal/13848076/gilera-runner-50-sp50-2013-godiste/) pa mi je primamljiv, s obzirom da je ovaj 2013. godiste, ali nije se niko javio kad sam zvao, a i cijena je malo izvan mog budzeta. Mislio sam dati do 3000KM (11700 kn, otprilike). Vrijedi li ovaj drugi razlike u cijeni (za cetvrtinu je skuplji, 4000KM/15600kn)?
Edit:
Zaboravih jos nesto. Kad bih naglo zakocio imao sam osjecaj da prednji amortizer ne pruza dovoljno otpora. Nekako sam imao osjecaj da bi trebao biti malo tvrdji, ali nemam nikakvu referencu sa drugim skuterima, uporedjivao sam sa svojim plinskim amortizerom na biciklu. Spomenuo sam mu ovo i on rece da je najbolje da odvucem majstoru i njega pitam.