Tehnički kutak > Garaža

Peugeot Speedfight 2 X-Race Yellow

(1/5) > >>

unbeatble:
Nakon kraćeg odmora, našao sam novu zanimaciju.

Pug Spidfajt 2, 2003. godište, x rejs verzija, ima leovince zx, maloprije vidim i crvene opruge kvačila, standardni gurtner bez čoka i tjt.

Farbanje će past, ista kombinacija, još i nalje stavim, biće bonbon pravi.

Treba malo uložit, stop svjetlo, žmigavac i poklopac istog, akumulator, km/h sajla.
Evo slike. :

Dobio sam i plastike ispod nogu, kao grobić, treba ih prefarbat još.
I rezervnih dijelova hrpu, dva amorta, dva diska, hladnjak sa bocom i crijevima, onaj single arm, dva WRC retrovizora, i km/h sat, pa čak i Akira kacigu.

Trenutno je rastavljen, čeka šmirglanje.

Pitanje:

Da li da mijenjam Gurtner za DellOrto 12 ?
Danas sam primjetio da mi kaplje benzin kroz airbox samo tako, i kad je ugašen, kap po kap.

I poslije nabacim slike nekih žica, da procjenite gdje idu.

Samo dajte, predloge, kritike, ideje  :icon_thumright:

Mali EDIT:

Jel ima neko u PDF formatu ili nešto slično ove naljepnice za X-race.
I da li znate kodove žute i sive boje, fabricke naravno ?

shadow:
jos je ovo najbolje za nalje

http://www.ebay.co.uk/itm/New-OEM-Peugeot-Speedfight-2-X-Race-2-Sticker-Decal-Set-P-N-756450-/321394741975

unbeatble:
Vjeruješ li da sam maloprije to gledao.

Ne daje mi se baš 20€ za nalje  :toothy9:

Imam druga koji se bavi izradom naljepnica i sličnim stvarima, kod njega bih radio, možda sa slika da nešto izvedem :D

unbeatble:
Da pitam prije nego što kasno bude...

Skuter je farban sprejom, bivši vlasnik je to radio...

Jel dovoljno da matiram ovaj sprej, i da onda bacim 1K filer i onda bazu, te na kraju lak ?
Mislim, da li će kojim slučajem podignut ovaj šugavi sprej, ne da mi se skidat do gole plastike sve..

Danas sam tražio šprickit za kompresor, dali su mi ovaj 1K filer govoreći da je to isto...sad vidim na netu da i nije baš.. pa eto, ako neko ima iskustva sa ovim, nek se javi.

unbeatble:
Eh treba mi pomoć malkice, oko žica..

Cemu ova sluzi, gdje ide, cisto zuta boja ?

100_8572.jpg

Jel ovdje na plovak idu samo dvije žice, il meni ova treća zaista fali ? (ne mogu reći dal radi jer sat nije prikopćan kako treba bio..

100_8574.jpg

Ovo kod kočnice, da bude jača svjetlost na prednjoj je OK
100_8577.jpg

A, na zadnjoj izgleda da mi fali ovaj kao priključak za žice ili ?

100_8576.jpg

Dalje, jel ovdje ove dvije žice (ljubičasta i crna) što su odvojene na poseban džek ustvari trebaju zajedno na jedan od ovog velikog, jer mi tu i fale dvije žice ?

100_8589.jpg

WTF znači ova žica obmotana oko osigurača? (ili je ga samo ''ojačao'' motanjem žice)

100_8573.jpg

Izlaznost remena je dobra:

100_8580.jpg

Jel ovdje ima šta čudno ?

100_8582.jpg

I evo par umjetničkih dok je rastavljen xD

100_8569.jpg

100_8578.jpg

100_8588.jpg

Toliko za sada, plastike su osmirglane, cekaju sprickit..

I da, uskoro mi dolazi Dellorto 12, el.čok je, na šta da povežem čok ? Vjerovatno na jednu od ovih žica što mi vire ? xD Jer je fabrički gurtnerov bio samo sa kucistem, zice otkopcane

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju