Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..

PUTOPIS - Osijek - Slovenija - Jadran - Crna Gora - BiH

<< < (2/5) > >>

T.Shura:
26.7.

Kako to inace biva budim se 20min prije alarma koji sam namjestio u 4:50 xD tako da sam vise manje bio spreman i krenio oko 5h ali jos cu provjeriti to. U Tivatu lagano svjeze u Budvi sparina a ljudi ja ne znam jel se taman vracaju iz zivota ili tek idu xD uglavnom grad i u 5 ujutro pun samo sa manjom guzvom nego tokom popodneva.U Podgoricu ovaj puta idem tunelom, 1€ ali samo zato jer nemam pojma koliko cu se zadrzati na ostalim dijelovima pa sam ovaj dio koji sam vc peosao htio proci ipak malo brze.... Podgorica vise manje jos uvijek uspavana, ima prometa ali osjetno slabije nego kao prije 2 dana... Nastavljam gore prema Kolasinu i tu krecu penjanja po brdima, obilazenje kamiona slepera i kojecega ostalog... Ceste su im jako dobre priroda predivna... Na komentare da je drzava prljava i da ne mare previse oko bacanja smeca uokolo se pokazalo netocno... Ide lik iz njihove cistoce i cak van grada cisti kojekakve papirice uz cestu i po ugibalistima...oko Kolasina vec u pristojnim brdima stajem jer postaje poprilicno svjeze i vrijeme je za termo majicu i hlace te duge rukave. Presvlacenje u wcu kafica i gas dalje za Mojkovac pa Zabljak gdje ima hrpa malih kucica koje su vjerojatno pod snijegom tokom zime, ima ih na prodaju za iznajmljivanje.... Kao male brvnarice bas za skijasku sezonu :)
Tamo se takoder malo lomim oko lociranja benzinske ali ulovih je i tamo srecem jednog profesora iz ZG ... Inace do tad sam vidao od hrvatski tablica samo DA. A od toga bjezi sto dalje i sto brze mozes, budaletine kakvih nema u tim rent a carovima -.-' DA mi je postao takav strah vidjet jer ne tepe te ni pol % .... A fala bogu ima ih more -.-
No napokon dolazim do Durmitora no jos prije Zabljaka sam bio na cesti uz Taru (ok parsto metara iznad nje xD) i doslovce pola sata voznje ni jednog jedinog auta, ni jedne kuce, NICEG, tu i tamo koja krava ili koza na cesti i to je sve.... A pogled uhhh :D
Dakle durmitor, idem malom cesticom dovoljno sirokom da se mimoidu dva auta ako ce biti jako skromni :D i tako nekih 50ak km, gore dole ljevo desno serpentine ma ludilo :)
Cak na jednom dijelu one ceste prije broje tunele xD 33 komada ih je bilo :D a od durmitora prema pivskom jezeru serpentina u tunelu, a tunel u mrklom mraku, dakle ni stupica ni ikakve signalizCije cesta kako je uska nema ni bankine ni crte po sredini a tunel vlazN kako se korz stijene cijedi vlaga... Sve u svemu svijetla su tu reda radi, nesta malo osvijetle ali znate i sami kako je po mrklom mraku i po kisi... Ne bas bajno :) ali u svemu tome toliko krasota i ljepota :)
Nakon pivke dolazim do prvog pokusaja granicnog prijaza sa svime ... I table i rampe al zive duse nema :/
A nista nastavljam dalje jos kojih 2km i onda dolZim na pravu granicu znatno skromniju od one prve xD prolazim bes duljeg cekanja i odna dolazim na bosanski dio gdje vodi most sirine za autobus xD.... Uglavnom kolona preko mosta... Cekanje od nekih pola sata, i onda dolazim na cestu za koju ne bi ni pomislio da vodi nekud... Da sam kojim slucajem isao kontra i da naletim na tako sta... Sto posto bi posumnjao milijin puta da li sam na pravoj cesti... Dijelomicno nema ceste nego nabacan sljunak... Ni linija ni znakova ni niceg xD zivo me zanima na sta lici ta ruta kad padne snijeg... Da se razumijemo to nije neki xy prijelaz .... Nedugo nakon te "ceste" sustizem grupu od 4 madara na motorima koje sam siguran sam sreo vec negdje u crnoj gori ali ne mogu skontat gdje.... Mislim da je lovcen ali otom potom... Narednih 40ak km se vozim iza njih i uzivam... Iako su svi preko 500ccm a bome mislim da su dvojica bila i 1000 voze se 80-90 taman kako i meni pase.... Na jednom odmoristu staju pa j ja snjima malo popricam a jednim... Oni nastavljaju a ja ostajem jos malo odmorit i napunit baterije xD

U sarajevo ulazim i odlucujem odma otic do aleje jer kasnije mi se sigurno nece dat... U tom trenu pocinje takav pljusak da sam morao stat sastrane j.... I led i kisa i opci potop... Cekam nekih pola sata da se smiri... Do aleje me djelilo jos mozda 100m... Brzinski okinio 2-3 slike mobitelom i gas prema bascarsiji i sobi i krevetu.... I cevapima :D

I onda se spustio pljusak po drugi put xD

Kanjon Tare i prasuma Perucica

Silazak s glavne ceste i prilazak Durmitoru

Tu smo negdje dotakli 1961m :D

Jezero Pivka

Te napustanje Crne Gore :(

Rijeka Bistrica

30-45min kise leda i sunca :/ Dobrodosli u Sarajevo

Brzinski pogled na Aleju

Pa onda pravac u pansion na Bascarsiju i cevape :D

27.7.

Ovo stvarno nije normalno... Alarm sam namjestio u 9:45 a bio sam budan vec u 6 sati.... Nije imalo smisla odgadati pa sam se lagano spremio i u 7 se krenulo na finalnu etapu ovog putovanja... Napustam sarajevo koje je jos lagano spavalo u nekoj izmaglici i krecem prema tuzli, putem se izmjenjivala kisa ali cesta je cijelo vrijeme bila mokra, i nakon sto sam sad i ovu relaciju isprobao mogu reci da ona tvrdnja o losim cestama u bosni j ne drzi vodu (osim ajde onog poteza jucer od granice do foce xD) tuzlu samo prolazim jer je u pocela malo jace kisa padati pa nisam imao neke pretjerane volje za lutanjem a i moram priznat da sam htio malo pozuriti...s ovog dijela i nema slika, kao izgovor cu iskoristit ljigavo vrijeme i htio sam se sto vise vozit dok ne pada i ne trosit vrijeme na slikanje... A kad je padalo nije mi se dalo stajat nego da samo sto prije prodem kisu xD na granici standardno, bez cekanja i skidanja kacige..a onda sam malo okrenuo gas :D pa kad smo vec skoro tu ajmo jos zeru ubrzat :) sve u svemu nenajavljen stizem kuc dan ranije (bas zato da ih sve zaskocim xD) nesta malo prije 12h
I time dragi moji zavrsava putovanje preko 4 zemlje sa ipak malo manje od 3000km ali sa pregrst slika uspomena i predivnih dozivljaja :)
Dok sam se priblizVao kuci nekako su mi ulice djelovale cudno :D pomalo golo i prazno.... Nakon svih onih suma kroz koje sam prosao... Ni ne cudi

robert:
 :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

vukas:
Svaka ti čast  :icon_thumright:
Zanimljiv putopis  :popc1:

njacte290:
Svaka čast. i meni je želja s nečim jačim jednog dana putovati   :icon_thumright:

rs50bih:
Svaka čast!   :notworthy:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju