Tehnički kutak > Tuning skutera
Auspuh pomoc
enzio.ivankovic:
Kupio bi si auspuh za moju malu barkicu pa dali moze netko preporuciti sta je dobro i da se ne raspadne nakon 10km? Yamaha Aerox 2009 50ccm
Reponja:
Ja ti mogu preporučiti korištenje tražilice, jer je stotina ovakvih riješenih tema.
Ajmo od početka, šta imaš na skuteru? Je li serijski (50ccm) ili ima kit (70ccm). Ako namjeravaš stavljati kit, kakav bi stavio na njega?
Naravno, ne manje bitno pitanje: Sa koliko novaca raspolažeš? Želiš li novi auspuh ili ti je i neki polovni u redu?
Imaš li znanje da kada kupiš auspuh na isti prelagodiš i prijenos (rolice, federe) i karburator (dizne), ili imaš nekoga s kim si dobar i tko će ti to napraviti?
Ni jedan ti se neće raspasti nakon 10km, bez brige.
Za početak odgovori na gornja pitanja, pa se možda još netko uključi u temu. Način na koji si otvorio ovu je ekvivalent dolasku na VW Forum i da pitaš "Treba mi auto, koji ima crni volan".. Kužiš? Ima previše varijabli, a nikome se neda sve ovo gore natipkavati...
Iwo SR Tuono:
LeoVinci ZX-R, sve sto dobijes u paketu uz njega pobacas gore,par brojeva veca dizna u karb i to je to. Ako ces ic dalje treba malo cilindar disciplinirati, multivar ubaciti i linearnu polutku.
emir_tz:
drug stavis zutu centralnu,zute oprugice i rolne koje su ti dosle uz auspuh i imat ces prilicno dobar start ;D
enzio.ivankovic:
Ovako imam kao sto pise Yamahu Aerox 2009g. 50ccm apsolutno nista dirano na njoj ima 12000km seriski auspuh sve orididi.
Kao drugo pare nisu problem al nisam lud za dati 3000kna za Polini ili nesto slicno tome.
Kao trece nemam znanje ubiti imam al ne u podrucju motora i te finte znam tablicu mnozenja i to. Tak da rolice i fedre neznam sloziti al bi proguglao i mislim da nebi trebalo biti komplicirano i nesto puno mozganja jedino te dizne nisam siguran dal se bi usudio mjenjati.
Kao cetvrto hvala na odgovoru i postavljenim podpitanjima jer sve me to zanima, al samo ko teca doso i postavio pitanje i sad ocekujem kisu odgovora ;)
ja bi samo auspuh stavio da nebude ona rugoba od seriskog to je sve netreba mi nista da ide bolje jer ide ko zvijer i seriski bar ce duze trajati
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju