Tehnički kutak > Skuter projekti

Sprint Exactly Due+

<< < (2/2)

sinisa93:
Bilo je nekih komplikacija u posti ali evo vodena je juce konacno stigla do mene :) (kamera na telefonu je haos, valjda ce doci nesto bolje u skorije vrijeme :D )

Stigla je kasno, a i bio sam u nekim obavezama pa je nisam stigao ocistiti... Sutra cu testirati koliki je protok samo pumpe, a koliko zajedno sa hladnjakom...

Evo kako stoji na skuteru:

Jutros odmah krenuo da provjerim kakvo je stanje sa pumpom... Za pocetak sam ju malo ocistio da lici na nesto:

Prvo sam isprobao koji protok ima sama pumpa, bez ikakvih opterecenja...

I dobio sam tacno 8 litara, na nekih, onako otprilike rekao bi po zvuku, 4000 obrtaja...

Nakon toga sam probao i sa spojenim hladnjakom,  i na nesto vecem gasu, oko 5000 obrtaja dobio 9 litara.... Vjerujem da bi na punom gasu imao sigurno 10 litara po minuti, sto mislim da ce biti vise nego dovoljan protok...

Nisam imao u planu da ubacujem termostar, jer je hladnjak od grijanja iz auta i ima mogucnost da se smanji protok, pa bi tim mogao regulisati temperaturu ako bi bila preniska...

E sad, na hladnjaku imam dva velika prikljucka, i jedan manji, pa me zanima cemu taj manji sluzi? I kako on mora biti okrenut? Da bude na vrhu ili dnu hladnjaka?

Komentari ovdje:
http://forum.mojskuter.com/index.php/topic,95167.0.html

sinisa93:
Danas odradio vodenu pumpu, onako usput, dok sam smisljao kako i gdje postaviti nosac za hladnjak  :)

sinisa93:
stigle neke sitnice...

Lezajevi su SKF oznake 6204 TN9 C4 HLHT23, nisu imali dva na stanju, tako da ce drugi stici za koji dan... Uzeo sam i svjecicu NGK BR9ES

Semering na strani variomata je SKF 20x42x7 mm oznake HMSA10 RG, dok je onaj na strani magneta Corteco 20x30x7..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju