Općenito > Generalno o skuterima

Sava mc29 i tehnika ulaska u zavoj

<< < (4/14) > >>

Beneli:
Pogledao 20 min  Twist of the Wrist, i sve do jednu grešku sam pravio. Sad mi je drago da sam još živ s onim načinom vožnje

--- Citat: 3alfa3 - 10 Svibanj, 2014, 20:22:48 ---
--- Citat: Beneli - 10 Svibanj, 2014, 19:44:42 ---ostalo još oko 1 cm zadnje gume.
--- Kraj citata ---

Ja mislio da pricamo o skroz pociscenoj gumi pa raspravljamo koliko preko toga se jos moze (a moze se)  ;D

Ako ti je ostalo zadnje gume jos 1cm, onda nemoj ucit vozit preko foruma nego na osjecaj. Kad se vise ne osjecas sigurno, to je to. NEmoj silovat jer bus pao. Vremenom ces dobit osjecaj pa ce i nagibi bit veci.
Ako vec trazis granice, trazi ih na nekom parkingu i sl gdje neces kod eventualnog pada nastradat, podletit pod drugi auto ili lupit u neku prepreku. I zastiti sve zglobove - skocni zglob, koljena, kukove, laktove, ramena, pogotovo ruke (rukavice). Kaciga se podrazumijeva  ;D

--- Kraj citata ---

Nerazumijem ovo skroz pročišćena guma?

Već sam silovao i već sam pao  ;D
Od zaštite imam sve štitnike osim za kukove.

Dali je brzina od tih 40-ak kmh dowoljna da guma dođe do kraja?

Plastike su mi odavno već za farbanja, oprema je također stara, a ja nemam želju odustat.

Tako da uz ovaj filmić i puno treninga mogao bi nešto postić  :icon_thumright:

3alfa3:

--- Citat: Beneli - 10 Svibanj, 2014, 20:57:39 ---Nerazumijem ovo skroz pročišćena guma?
--- Kraj citata ---

Kontakt sa asfaltom cijelom sirinom gaznog sloja

3alfa3:

--- Citat: Beneli - 10 Svibanj, 2014, 20:57:39 ---Dali je brzina od tih 40-ak kmh dowoljna da guma dođe do kraja?
--- Kraj citata ---

Dovoljno je. Makar, na vecim brzinama je manje izrazena gravitacija, a vise centrifugalna sila (gravitacija te vuce direktno dole, a centrifuga te zeli izbacit iz kruznice).

Ali da - i sa 40 kmh se moze porubit guma i strugat koljenom

Inace, jel znas zasto motoristi silaze s motora i sjede sa pola guzice na sjedalu u jacim nagibima? Zato da bi zadrzali istu brzinu, a motor bio u manjem nagibu. Naravno, to im dozvoljava da imaju vecu brzinu u zavoju kad je motor polegnut do granica u odnosu kad bi sjedili "normalno" na motoru, ali ponekad i van staze (cesta) ima smisla imat takav polozaj - po ljeti neki zavoj prodjem zmirecki sa xy km/h, a po zimi ipak zelim manji nagib jer je grip guma slabiji i da bi imao istu brzinu, ali manji nagib motora, malo "sidjem" s motora i sigurno prodjem zavoj. Zapravo, koristim tu tehniku cijele sezone, samo je razlika sto su po toplijem vremenu brzine vece nego po zimi

Beneli:
Mislio sam ostalo još 1 cm chicken stripsa.
Gravitacije mene i jebe  :toothy9:
ALi bit će to dobro, nisam vidio temeljetijeg filma.  Ali teorije treba
Ista stvar je bila kad sam probao ići na zadnji, pokušavao na sve načine ali jedva da sam išta uspjevao. Jedan momak mi sve fino objasnio šta i kako da radim, u kratkom vremenu uz samo jedan pad naučio(mada je moglo i bez njega ali trenutak nepažnje)

neos 123:
ja san nazadnje naucio u jedno jutro nikako uvatit osjecaj i ovaj me sidne iza i kad osjetia kolko tria sta kako lagano je krenulo i evo ide me hahah

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju