Tehnički kutak > Garaža
Gilera Nexus 500ie by ljubo46
ljubo46:
A sad stvarno ne znam zasto. ne znam jel mozda zbog neceg drugog. vodena se vrti u bloku i nema lezaje mozda zato?
JogFromYamaha:
jaso MA specifikacija je specifikacija koja ti govori da ulje mora imati aditive protiv proklizavanja kuplunga i da mora moci trpjeti kontaminaciju i imati svojstva podmazivanja getribe odnosno zadrzavati lubrikacijska svojstva na visokim pritiscima kak na mehanickim zubcima getribe
kaj na skuter masinama nema smisla jer piaggio 500 nema mokri kuplung niti getribu koja se maze uljem iz kartera
jedina stvar kaj moto ulje ima kaj auto ulje nema i kaj ima smisla u skuteru je da ima aditive za stabilni film podmazivanja pri visokim turazama, imaju aditive protiv isparavanja ulja na visokim temperaturama tako da ta ulja ne isparavaju i ne kontaminiraju katalizator i lambda sondu i to su ulja bez silikata
ljubo46:
da ali zasto je tvornica onda propisala tu specifikaciju?
u ulju mi je još bendix(anlaser) magnet i namotaji..mozda je zbog toga neceg propisano :dontknow:
Corector:
Ej bas sam danas probao takvog nexa, skut je ladja ali i krmacetina bokte :toothy3:
ljubo46:
--- Citat: Corector - 31 Svibanj, 2015, 12:01:29 ---Ej bas sam danas probao takvog nexa, skut je ladja ali i krmacetina bokte :toothy3:
--- Kraj citata ---
Šta to znaci? :o
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju