Tehnički kutak > Garaža

Gilera Nexus 500ie by ljubo46

<< < (41/120) > >>

andy:
Bas to, bolje ulozit pare u dobru kacigu nego u vario ;)

ljubo46:
Haha je dobra krajnja frende :icon_thumright:
Ma imam osjecaj da ce me propuhat kroz ovu stara je.
Andy sad ce steeef se javit. Hahaha

Mr J:
pozdrav!

Citao sam malo tvoju temu o nexusu i rekao si da ima novu masinu...
Krajnja ti je tu negdje kao i na mom satelisu...

Posto si rastavljao prijenos zanima me koje gramaze su ti rolice te imas li serijsku opremu na kvacilu (centralna + opruge) te koje svjecice si ugradio (iridium ili vulgaris)?

Osobno mislim da je glupo mijenjati ulje ispod 6000 tkm  (ako i napravis toliko u godinu dana) jer 95% vremena ti okretaji ne prelaze 5500 o/min (osim kada ides ganjati krajnju brzinu za sto nema smisla)...

Vjerujem da si više od mene istraživao za navedeni agregat pa me zanima imaš li kakvih saznanja o boljkama istoga (vjerujem da su dodavanjem druge svjećice i nešto drugačijim konstrukcijskim rješenjem riješili problem starih mastera i miješanja ulja i benzina iako je i to miješanje dosta upitno - raširilo se kao urbana legenda :) )

ljubo46:
 pozdrav Mr J
master mašine poslije 2005 tocnije od 2006god, su više ccm... tocnije 493cc...i napravljena je manja tolerancija između klipa i cilindra i zbog toga navodno ne mješaju ulje gorivo..tako sam ja po forumima našao informacije
na mom nexu je sve serijala...iako nisam vagao rolice ali po okretajima bi rekao da jesu, jer kao i što sam kažeš meni se skut vrti na 5500 do najviše 6000 jer se u tom rasponu najvise vozim...od nekih 60-110km/H
svjecicu sam stavio original po manualu NGK CR7EKB
koliko sam cuo na starim masterima je u vecini slučajeva novi termostat bio riješenje, jer mašina dode prije na radnu temperaturu i samim time je smanjeno mjesanje navedenog...koliko tu ima istine u to ne ulazim..evo na mom za sad ne vidim nikakav problem
mašina ima 18000km i uredno je servisirana i takva mora preci još 5 puta toliko..
hoce im otici regler a to je covijek mijenjao lani ovaj od kojega sam kupio skuter..
to je ono sto znam.. :icon_thumright:

Mr J:
da... također sam čuo da stavljanjem "zatvorenijeg" termostata i zamjenom injektora se rješava problem miješanja...

Regler hoće otići ako je akumulator slab pa se dugo vergla kada se pali... (boljka burgmana) i naravno NIKADA ne paliti dok je na klemama jer ga također spali...

Mora ići preko 100 000km bez problema...

Ja sam prilično zadovoljan s ovom mašinom 493ccm... nije puno lošiji od silverwinga 600... a potrošnja je genijalna... ;)

Hoćeš li prodavati auspuh? :) 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju